Filistin ve Mısır Başbakanları, Gazze'deki Yardım Çabalarını Görüştü

Filistin Başbakanı Mustafa, Mısırlı mevkidaşı Medbuli ile Gazze'deki yardım ve iyileştirme planlarını ele aldı.

Yayın Tarihi: 07.02.2025 03:48
Güncelleme Tarihi: 07.02.2025 03:48

Filistin ve Mısır Başbakanları, Gazze'deki Yardım Çabalarını Görüştü

Filistin ve Mısır Başbakanları, Gazze'deki Yardım Çabalarını Görüştü

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Mısırlı mevkidaşı Mustafa Medbuli ile Gazze Şeridi'ndeki yardım çabalarını değerlendirmek üzere Kahire'de bir araya geldi. Toplantıda, Gazze halkının ihtiyaçlarına yönelik destek ile acil müdahale planları üzerinde duruldu.

Görüşmede, geçici barınak sağlama, enkaza müdahale etme ve kısmen hasar görmüş evlerin onarımı gibi konular ele alındı. Filistin Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, bu adımlar Gazze'deki durumun iyileştirilmesine yönelik önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Mustafa, toplantı sırasında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki durum hakkında bilgi vererek, İsrail ordusunun bu bölgelerde Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürdüğünü vurguladı. Altyapı tahribatı, ev yıkımları ve zorla yerinden edilme gibi olayların artış gösterdiğine dikkat çekti.

Mısır'ın Filistin'e desteğini takdir eden Mustafa, Gazze'deki ateşkes anlaşmalarında Mısır'ın üstlendiği rolün önemini belirtti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yeniden başlamaması için ortak çabaların sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı