Filistin Kızılayı'ndan Önemli Açıklama
Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı'na sağlık ekiplerinin girişini engellediğini duyurdu. Bu durum, bölgedeki insanlara gerekli tıbbi yardımın ulaştırılmasını zorlaştırıyor.
Ahmed Zehran'ın Açıklamaları
Tulkerim'deki Filistin Kızılayı Müdür Yardımcısı Ahmed Zehran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün akşamdan beri İsrail ordusu, Nur Şems Kampı'nın tüm girişlerini kapalı tutmakta ve sağlık ekiplerinin girişine izin vermemektedir" ifadelerini kullandı.
Kritik Durum ve İhtiyaçlar
Zehran, kamp içerisindeki hastalardan, özellikle diyaliz ve doğum vakalarından gelen çağrılar olduğuna dikkat çekerek, sağlık ekiplerinin tedaviye ihtiyaç duyan hastaları hastaneye ulaştırmakta zorlandığını belirtti.
Uluslararası Kızılhaç ile İletişim
Zehran, sağlık ekiplerinin işini kolaylaştırmak amacıyla Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile iletişime geçtiklerini ancak durumun değişmediğini vurguladı. Ayrıca, İsrail ordusunun Tulkerim’deki hastaneleri kuşattığını ve ambulanslarda arama yaptığını da dile getirdi.
Yaşanan İnsani Kriz
Filistin Kızılayı'nın X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan saldırılarda 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 662 Filistinli, İsrail askerleri ve işgalci güçlerin saldırılarında hayatını kaybetti.
Batı Şeria'nın kuzeyindeki şehirler ve mülteci kampları, bu süre zarfında yoğun bir saldırı ve insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya kalmıştır.