Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa İçin Uluslararası Çağrı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Mescid-i Aksa'ya erişim kısıtlamalarının kaldırılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 07.03.2025 20:43
Güncelleme Tarihi: 07.03.2025 20:43

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa İçin Uluslararası Çağrı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma Mescid-i Aksa’ya girişin sağlanması konusunda çağrıda bulundu. Bakanlık, İsrail’in Filistinlilerin bu kutsal mekâna girişini kısıtlamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in, hiçbir mazeret veya gerekçe altında, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya ibadet için girmelerini kısıtlama yetkisi ve hakkı bulunmamaktadır," ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Mescid-i Aksa’da namaz kılanlara uygulanan yaş sınırlamasının, uluslararası hukuk çerçevesindeki ibadet yerlerine erişim hakkını ihlal ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Kudüs’ün uluslararası meşruiyet kararlarına göre işgal altındaki Filistin toprağı olduğu ve bu bölgenin İsrail egemenliği altında bulunmadığına dikkat çekildi. Filistin Dışişleri Bakanlığı, ayrıca, İsrail askerlerinin Nablus kentindeki 8 camiye düzenlediği baskınları ve bazı yapıları tahrip etmesini kınadı. Kentte yer alan Nasr Camisi'nin büyük bölümünün yakılmasının da endişe verici olduğu ifade edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı