Filistin'den ABD'ye Çağrı: İsrail Desteklerine Son Verilsin

Filistin yönetimi, ABD'yi İsrail'in saldırganlıklarını durdurmaya zorlaması için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 19:08
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 19:08

Filistin'den ABD'ye Çağrı: İsrail Desteklerine Son Verilsin

Filistin Devlet Başkanlığı'ndan Önemli Açıklama

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, Amerika Birleşik Devletleri yönetimine, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarına son vermesi için baskı yapması gerektiğini ifade etti.

ABD'nin Rolü Üzerine Eleştiriler

WAFA'nın aktardığı habere göre, Ebu Radine, ABD'nin stratejik müttefiki olan işgalci İsrail'i, Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarını durdurmaya zorlaması gerektiğine dikkat çekti.

Ebu Radine, "ABD, bölgeyi kaosa sürükleyen ve geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilecek hataları sürdürmemesi için İsrail'i desteklemeyi bırakmalıdır," dedi.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı, Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yönelik yoğun bir kuşatma ve saldırı gerçekleştiriyor. Bu saldırılar 7 günü aşkın bir süredir devam ediyor.

7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirilen saldırılarda, yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 175 Filistinli yaşamını yitirdi ve 98 bin 336 kişi yaralandı. Halen enkaz altında binlerce insanın olduğu belirtiliyor. Sivil altyapı da hedef alınarak büyük hasar verildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı