DOLAR
42,77 -0,14%
EURO
50,16 -0,27%
ALTIN
5.962,36 -0,07%
BITCOIN
3.658.029,15 -0,85%

Filistin Alimler Birliği'nden İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallere Kınama

Filistin Alimler Birliği, İsrail'in ramazanda Mescid-i Aksa'ya yönelik artan ihlallerini kınadı ve destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 15.03.2025 12:05
Güncelleme Tarihi: 15.03.2025 12:05

Filistin Alimler Birliği'nden İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallere Kınama

Filistin Alimler Birliği'nden Kınama Açıklaması

Filistin Alimler Birliği, İsrail'in ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik artan ihlallerini şiddetle kınadığını açıkladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in yürütüldüğü mekana yönelik artan keyfi uygulamalarını öfke ve üzüntüyle takip ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin, Aksa'ya ve orada namaz kılanlara yönelik kışkırtıcı eylemlerinin belirgin bir şekilde arttığına dikkat çekildi. Özellikle ramazan ayında Mescid-i Aksa'da yerleşimcilerin dini ritüellerini yapmalarına izin verilirken, Müslümanların ibadet etmeleri engellenmektedir.

Birlik, İslam dünyasına çağrıda bulunarak Mescid-i Aksa'ya destek verilmesi ve İsrail'in uygulamalarının medya kanalları aracılığıyla duyurulması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Kudüs, Batı Şeria ve İsrail'deki Filistinlilerden, İsrail'in bu uygulamalarına boyun eğmemeleri, namaz kılmak ve itikaf yapmak için Aksa'ya girmeye devam etmeleri ve destek gösterileri düzenlemeleri istendi.

İsrail'in Girişleri Kısıtlaması

İsrail tarafından işgal altındaki Batı Şeria'dan gelen Filistinlilere uygulanan kısıtlamalar nedeniyle, işgal altındaki Doğu Kudüs'te ramazan ayının ikinci cuma namazını yalnızca 80 bin Filistinli kılabildi. Ramazanın başında, İsrail makamları Batı Şeria'dan 50 yaş üstü kadınlar ve 55 yaş üstü erkekler için sınırlı sayıda kişiye giriş izni verilerek, Batı Şeria'dan 10 bin Filistinlinin Aksa'ya gitmesine müsaade edildiği bilgisi medyaya yansıdı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı