Fildişi Sahili Uyruklu Öğrenci Kütahya'da İslam'ı Seçti

Fildişi Sahili uyruklu Langry Poegnan Arıstide Biogne, Kütahya'da düzenlenen törenle Müslüman oldu ve Musa ismini aldı.

Yayın Tarihi: 07.01.2025 15:40
Güncelleme Tarihi: 07.01.2025 15:40

Fildişi Sahili Uyruklu Öğrenci Kütahya'da İslam'ı Seçti

Fildişi Sahili'nden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde öğrenim gören Langry Poegnan Arıstide Biogne, 23 yaşında İslam dinini kabul ederek Musa ismini aldı. İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreninde Biogne için özel bir seremoni gerçekleştirildi.

Törene İl Müftü Yardımcısı Salim Üzülmez de katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı ve ardından Biogne'ye İslam'ın temel esasları ile iman şartları anlatıldı. Daha sonra Biogne, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Musa ismini alan Biogne'ye, imam tarafından ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Bu önemli olay, Biogne’nin yeni dini kimliğiyle ilgili adım atması açısından büyük bir anlam taşıyor.