Fidan, Mısır ile El Alameyn'de üç iş birliği belgesini imzaladı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'daki temaslarını El Alameyn'de sürdürdü. Gerçekleştirilen görüşme ve toplantılar sonrasında, Türkiye ile Mısır arasındaki iş birliğini somutlaştıran üç belge imza altına alındı.
görüşmenin kapsamı:
El Alameyn kentinde gerçekleşen görüşmede Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ile bir araya geldi. Toplantı, iki ülke arasındaki koordinasyonu güçlendirmeyi amaçlayan Türkiye-Mısır Ortak Planlama Grubu İkinci Toplantısı çerçevesinde yürütüldü.
imzalanan belgeler:
Görüşme ve toplantıların ardından, taraflar üç belgeyi imzaladı. Bunlardan ilki, "Türkiye-Mısır Ortak Planlama Grubu İkinci Toplantısı" tutanağı oldu.
İkincisi, ticari düzenlemeler kapsamında yer alan "Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti Arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın 3 Numaralı Menşe Protokolü’nün tadiline ilişkin karar" belgesiydi.
Üçüncü belge ise, bölgesel ulaştırma bağlantılarını güçlendirmeye yönelik katılım belgesiydi: "Mısır Arap Cumhuriyeti’nin Türkiye ile Afrika Kıyı Ülkeleri Arasında Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptına Katılım Belgesi".
Abdelatty'nin de katılımıyla imzalanan bu belgeler, iki ülke arasındaki planlama, ticaret ve ulaştırma alanlarında iş birliğini resmi hale getirdi.
DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, MISIR İLE ÇEŞİTLİ ALANLARDA İŞ BİRLİĞİNE İLİŞKİN ÜÇ BELGE İMZALADI.