DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.829.549,31 0,43%

FETÖ'nün Darbe Girişiminin 9. Yılı: Gazinin Anıları

15 Temmuz gazisi Ayhan Damar, vatan için tanklara karşı durduklarını ve yine aynı cesareti göstereceklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 15.07.2025 11:24
Güncelleme Tarihi: 15.07.2025 12:10

FETÖ'nün Darbe Girişiminin 9. Yılı: Gazinin Anıları

FETÖ'nün Darbe Girişiminin 9. Yılı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi, Türk halkının direnişiyle engellendi. Bu gece, vatanını savunmak için sokaklara inen binlerce vatandaş arasında yer alan Ayhan Damar, o anlarını anlattı.

O Geceyi Unutmadı

Darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından ve omzundan yaralanan Damar, "Vatan elden gitmesin diye hain bir darbe girişimine müdahalede bulunmak istedik. Devlet, millet bir oldukça, vatan, millet sağ oldukça yine olsa yine yaparız," ifadelerini kullandı.

Cesaretle Tanklara Karşı Durdu

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrasında, Damar ve ailesi önce Ankara Adliyesi'ne, ardından ise karakola gitti. Damar, "Adliyenin önünde diğer vatandaşlarla bir tanka müdahale ettik," şeklinde konuştu. Ardından, FETÖ'cü askerleri püskürttüklerini belirtti.

300 Askerin Arasına Girdiler

Damar, "Ne cesaretse 300 askerin arasına girdik. Onlar içeriye inmesin diye içeriye doğru yürüdük. Girdikten sonra ateş açıldı ve ayağımla omzumdan yaralandım," dedi.

Yeniden Aynı Cesareti Gösterecek

O gecede yanında bulunan amcasının oğlunun da yaralandığını belirten Damar, bugün yeniden böyle bir darbe girişimi olsa aynı cesareti göstereceğini vurguladı. "Bugün olsa yine aynısı yapılır, daha fazlası yapılır. O zaman çekiniyorduk. Şimdi daha güçlü, kuvvetli ve kararlı gideriz," dedi.

Gazi Damar, "Vatan elden gitmesin diye hain bir darbe girişimine müdahalede bulunmak istedik. Bulunduk da. Devlet, millet bir oldukça, vatan, millet sağ oldukça yine olsa yine yaparız," ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında darbeci...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından ve omzundan yaralanan Ayhan Damar (fotoğrafta), AA muhabirine açıklama yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında darbeci...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından ve omzundan yaralanan Ayhan Damar (fotoğrafta), AA muhabirine açıklama yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı