Fenerbahçe, Galatasaray derbisinde son dakikada gelen golle 1 puanı aldı
Maç sonucu ve genel değerlendirme
Trendyol Süper Lig’in 14. haftasında oynanan derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin 90+5. dakikada Jhon Duran ile bulduğu gol, takımına son anda bir puan kazandırdı.
Bu sonuçla Fenerbahçe, bu sezonki 5. beraberliğini aldı ve puanını 32'ye yükseltti. Teknik direktör Tedesco yönetimindeki ekip, liderlik şansını kullanamadı.
VAR kararı: Edson Alvarez'in golü iptal edildi
Karşılaşmanın 44. dakikasında Edson Alvarez ile kaydedilen gol, VAR incelemesi sonucu iptal edildi. Hakem Yasin Kol, ceza sahasındaki pozisyonu izleyerek gol vuruşu öncesi Milan Skriniar'ın elle oynadığı gerekçesiyle golün geçersiz olduğuna karar verdi.
Maç boyunca performans ve hücum sıkıntıları
Tedesco'nun öğrencileri, derbinin ikinci yarısında gol pozisyonu üretmekte zorlandı; eşitliği ise uzatma dakikalarında bulabildi. Maç genelinde savunma ve hücum arasındaki denge zaman zaman aksadı.
Savunma istatistikleri
Bu sezon 14 haftada Fenerbahçe kalesinde 13 gol gördü. 27 Ekim'de oynanan Gaziantep FK deplasmanını 4-0 kazandıktan sonra, sonraki dört maçta da kalesinde gol görmeye devam etti. Takım bu sezon 5 maçta gol yemedi.
Kısa not
Sarı-lacivertliler, geçmiş sezonlardan bir örnek olarak 2023-2024 sezonunda ilk 10 haftada puan kaybı yaşamamış ve 12 maçta 31 puan toplamıştı.
FENERBAHÇE, GALATASARAY İLE OYNADIĞI DERBİDE 90+5. DAKİKADA JHON DURAN İLE BULDUĞU GOLLE 1 PUANI ALDI.