Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 3-2 Yenerek Puan Farkını 3'e İndirdi

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup ederek zirveyle arasındaki puan farkını 3'e düşürdü.

Yayın Tarihi: 02.02.2025 22:04
Güncelleme Tarihi: 02.02.2025 22:04

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 3-2 Yenerek Puan Farkını 3'e İndirdi

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 2-0 geriye düştüğü ve rakibinin 9 kişi kaldığı maçta 3-2 mağlup etmeyi başardı. Ülker Stadı'nda gerçekleşen bu mücadele, sarı-lacivertlilerin zirveyle arasındaki puan farkını 3'e indirmesine olanak sağladı.

Maçın başlangıcında sarı-lacivertliler, baskılı bir oyun sergiledi. Ancak, konuk ekip Çaykur Rizespor, 6. dakikada Ali Sowe'nin golüyle öne geçti. 13. dakikada Sowe'nin ikinci golüyle şok yaşayan Fenerbahçe, 45+6. dakikada rakibinin 10 kişi kalmasının ardından 45+8. dakikada Edin Dzeko'nun penaltı vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi ve soyunma odasına geride gitti.

İkinci yarıda Fenerbahçe, tüm mücadelesini rakip yarı alanda sürdürünce, birçok fırsat buldu ancak değerlendiremedi. 56 ve 76. dakikalarda Dzeko, 77. dakikada Oğuz Aydın ve 85. dakikada Anderson Talisca ile 4 topu direkten döndü. 78. dakikada Rachid Ghezzal'ın kırmızı kartla oyundan atılmasıyla Çaykur Rizespor 9 kişi kaldı. Bu durumdan sonra 79. dakikada Dzeko ile eşitliği bularak, skoru 2-2'ye taşıdı. 89. dakikada Youssef En-Nesyri'nin attığı golle Fenerbahçe, maçı 3-2 kazanarak sahadan galip ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 51'e çıkarırken, bir maçı eksik olan Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e indirerek, şampiyonluk mücadelesinde önemli bir avantaj elde etti.

Talisca, İlk Kez Forma Giydi

Fenerbahçe'nin yeni transferi Anderson Talisca, Çaykur Rizespor maçında ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Yedek kulübesinde başlayan Talisca, 61. dakikada Levent Mercan'ın yerine oyuna dahil oldu.

VAR Kontrolü ile İptal Edilen Gol

Fenerbahçe'nin 42. dakikada attığı gol, VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Filip Kostić'in ortasında Milan Skriniar'ın kafa vuruşuyla attığı gol, hakem tarafından ilk olarak geçer kabul edilse de, VAR kontrolü sonrası iptal edildi.

En-Nesyri'nin Gollerine Devam

Youssef En-Nesyri, Fenerbahçe formasıyla gollerine devam etti ve son 7 maçında 10. golünü kaydetti. Bu süreçte, kupada ve Avrupa'da da birer gol atarak toplamda 18. golüne ulaştı.

Penaltı Kararı VAR ile Geldi

Maçın ilk yarısının son anlarında Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı, VAR kararıyla geldi. Milan Skriniar, ceza sahasında Olawoyin tarafından düşürülünce hakem, VAR'a danışarak penaltı atışı kararı verdi.

Dzeko'nun Performansı

Edin Dzeko, bu sezon ligde 12. golünü kaydetti ve toplamda bu sezon 18. kez fileleri havalandırmış oldu.

En-Nesyri Cezalı Duruma Düştü

Youssef En-Nesyri, 89. dakikada attığı golün ardından formasını çıkardığı için sarı kart gördü. Bu nedenle, Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.