FBI, Mar-a-Lago Baskınında El Konulan Materyalleri Trump'a İade Ediyor

FBI, Mar-a-Lago baskınında el konulan materyalleri Donald Trump'a iade etti. Trump, kutuların Başkanlık Kütüphanesi'ne ekleneceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 01.03.2025 12:39
Güncelleme Tarihi: 01.03.2025 12:39

FBI, Mar-a-Lago Baskınında El Konulan Materyalleri Trump'a İade Ediyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 2022 yılında Florida'daki Mar-a-Lago malikanesine düzenlenen baskında el konulan materyalleri eski Başkan Donald Trump'a geri veriyor.

The Hill'in haberine göre, Beyaz Saray İletişim Direktörü Steven Cheung, yaptığı açıklamada, "FBI, Başkan'a hukuksuz ve yasa dışı baskınlar sırasında alınan materyalleri geri veriyor. Kutuları bugün teslim alıp Air Force One'a yüklüyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Eski Başkan Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda, Florida'ya getirilen kutulardaki materyallerin Başkanlık Kütüphanesi'nin bir parçası olmasının planlandığını belirtti. Trump, bu baskını "siyasi bir rakibe yapılan ve belli ki pek de işe yaramayan bir saldırı" olarak tanımlayarak, "Ülkemizde adalet artık yeniden tesis edilecek." dedi.

FBI, Ağustos 2022'de Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinde hakim kararıyla arama yapmıştı. Bu baskın, Trump'ın gizli belgeleri yanlış kullandığı ve yetkililerin bu belgeleri geri alma çabalarını engellediği iddialarına ilişkin yürütülen bir soruşturmanın parçasıydı. Baskın sırasında, malikaneden çeşitli materyallerin bulunduğu 33 kutuya el konulmuştu.