Bist 100
9.956,01 0%
DOLAR
32,38 -0,18%
EURO
34,8 0,15%
ALTIN
2.419,83 -0,27%

Facebook’tan yeni özellik! 'Bağlantı geçmişi'ni kullanıma sunuldu!

Facebook, ziyaret edilen internet sitelerini takip etmek için mobil uygulamasında 'bağlantı geçmişini' kullanıma sundu.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 11:15
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 11:15

Facebook’tan yeni özellik! 'Bağlantı geçmişi'ni kullanıma sunuldu!

facebookFacebook, mobil uygulamasına son 30 gün içinde platformda ziyaret ettiğiniz tüm internet sitelerinin kaydını tutan bir 'bağlantı geçmişi' özelliği getirdi. Şu anda hem iOS hem de Android'deki Facebook uygulamasında mevcut olan özellik, isteğe bağlı ancak varsayılan olarak açık olacak.

Facebook kullanıcılarının, bağlantı geçmişi özelliği hakkında bilgilendiren ve ayarı kapatma şansı veren bir uygulama içi açılır pencere aldıkları bildiriliyor. Facebook, bağlantı geçmişini tıkladığınız tüm son bağlantılar için kullanışlı bir özellik olarak kullanıma sundu.

 

KADEMELİ OLARAK TÜM DÜNYADA KULLANIMA SUNULACAK

Facebook destek sayfasına göre, bağlantı geçmişi geçişi mobil uygulamasında kullanıma sunuluyor. Şu anda iOS ve Android'deki Facebook uygulamasında mevcut olan özellik, kademeli olarak tüm dünyada kullanıma sunulacak. Daha önce de belirtildiği gibi, bağlantı geçmişi ayarı açıldığında, bir kullanıcının son 30 gün içinde Facebook mobil tarayıcısında ziyaret ettiği internet sitelerinin listesini kaydedecek.

Facebook, ayrıca bu ayarın Messenger'daki sohbetlerde ziyaret edilen bağlantıları içermediğini de belirtti. Facebook destek sayfasından yapılan açıklamada, "Bağlantı geçmişini istediğiniz zaman açmayı veya kapatmayı seçebilirsiniz. Bağlantı geçmişi açık olduğunda, Facebook içinde dokunduğunuz ve Facebook'un Mobil Tarayıcısında ziyaret ettiğiniz tüm bağlantılar 30 gün boyunca burada saklanacaktır” denildi.