Eyüpsultan Göktürk'te galeriyi kurşunlayıp 300 bin Euro haraç istedikleri iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı

Eyüpsultan Göktürk’te oto galeriyi kurşunlayıp 300 bin Euro haraç istedikleri öne sürülen 3 şüpheli yakalanıp tutuklandı; olayda 7 boş kovan ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 11:58
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 11:58

Eyüpsultan Göktürk'te galeriyi kurşunlayıp 300 bin Euro haraç istedikleri iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı

Eyüpsultan Göktürk'te galeriyi kurşunlayıp haraç istedikleri iddia edilen şüpheliler tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada, Eyüpsultan Göktürk'te bir oto galerinin hedef alındığı silahlı saldırı ve haraç talebiyle bağlantılı olduğu iddia edilen üç kişi yakalanarak tutuklandı.

Olay ve deliller

Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan günü saat 04:00 sıralarında, Eyüpsultan Mithatpaşa Mahallesi Selanik Bulvarı üzerinde bulunan bir oto galeriye silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ekipler, iş yerine ait iki araçta toplam 7 kurşun isabeti tespit etti. Olay yerinde bulunan 7 adet 7.62 mm çapında boş kovan muhafaza altına alındı.

Soruşturma, kamera kayıtları ve yakalama

İş yeri sahibi polise başvurarak, 3 Mart Salı günü evinin önündeki otomobilinin de kurşunlandığını ve tehdit eden kişilerin kendisinden 300 bin Euro talep ettiğini bildirdi. Yapılan kamera incelemelerinde şüphelilerin Selanik Bulvarı üzerinden motosikletle olay yerine geldikleri tespit edildi. Kimlikleri belirlenen şüpheliler K.Y. (21), E.A. (31) ve S.Ö. (16), 5 Nisan 2026 tarihinde yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen motosikletler de ele geçirilip muhafaza altına alındı.

Adli süreç

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan S.Ö. adlı çocuk şüpheli, işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eyüpsultan’da haraç isteyip galeri kurşunlayan 3 şüpheli tutuklandı

Eyüpsultan’da haraç isteyip galeri kurşunlayan 3 şüpheli tutuklandı

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.