Adana'da bir evden çıkarılma sonrası sokakta kalan yaşlı adam hayatını kaybetti
Adana’nın Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde yaşayan 72 yaşındaki Faruk Yokuş, kiracı olduğu evden çıkarılmasının ardından metro köprüsü altında yaşamaya başladı ve burada ölü bulundu.
Olayın kronolojisi:
Yokuş, iddiasına göre ev sahibi tarafından "tadilat yapılacak" denilerek evden çıkarıldı. Kısa süre sonra aynı evin yeniden kiraya verildiğini öne süren Yokuş, kalacak yer bulamayınca metro köprüsü altına yerleşti. 10 Mayıs 2026 günü yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan Yokuş, kaldırıldığı hastanede yaklaşık üç gün tedavi gördü.
Tedavisinin ardından taburcu edilen Yokuş, tekrar köprü altına dönmek zorunda kaldı. Bugün sabah saatlerinde ise vatandaşların haber vermesiyle ekiplerin olay yerine gelmesi sonrası Yokuş’un hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan ön incelemenin ardından ceset, otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
Yokuş’un hayatına ve iddialarına ilişkin detaylar:
Yokuş, yaptığı açıklamada, "Benim evim yok. Ben bu mahallede 4 yıl kirada oturdum. ’Tadilat yapacağız’ yalanıyla beni evden çıkardılar. Hemen arkasından kiraya verdiler. Kirayı her ay düzenli ödüyordum. Yaşlılık maaşım var. Vücudumun çoğu yerinde yaralar var. Bana araba çarptı. Hastaneye gittim, 3 gün sonra taburcu ettiler. Allah’tan başka kimsem yok. Bir oğlum vardı, 24 yaşında rahmetli oldu. Bir kızım var, onunla da 4 yıldan bu yana konuşmuyoruz. Burada kalmak çok zoruma gidiyor. Sıcak bir yuvam olsun istiyorum" ifadelerini kullandı.
Yokuş’un beyanları, evden çıkarılma sürecinin ve sonrasındaki barınma sorunlarının görsel bir örneğini sunarken, başta yerel yönetimler ve sosyal yardım kuruluşlarının risk altındaki yaşlı nüfusa yönelik destek mekanizmalarının yetersizliklerine dikkat çekiyor.
Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor; adli tıp raporu, Yokuş’un kesin ölüm nedenini belirleyecek. Bölge sakinleri ve sivil toplum temsilcileri, benzer vakaların önlenmesi için barınma ve sosyal destek politikalarının güçlendirilmesini talep ediyor.
ADANA'DA EV SAHİBİNİN "TADİLAT YAPACAĞIZ" DİYEREK EVDEN ÇIKARMASININ ARDINDAN METRO KÖPRÜ ALTINDA HAYAT MÜCADELESİ VEREN VE OTOMOBİLİN ÇARPMASI SONUCU YARALADIKTAN SONRA DA KÖPRÜ ALTINDA KALMAYA DEVAM EDEN FARUK YOKUŞ ÖLÜ BULUNDU.