Bist 100
8.907,65 2%
DOLAR
31,53 0,54%
EURO
34,3 0,72%
ALTIN
2.127,34 1,76%

Evinizde şipşak yapacağınız baklavaya çok benzeyen burma baklava tarifi

Canınız baklava çekiyorsa ve şipşak evinizde hızlıca hazırlayacağınız bir baklava tarifine ihtiyacınız varsa, müjdenizi isteriz! Burma baklava tarifi ile karşınızdayız. Kısa sürede hazırlayacağı lezzetiyle tüm herkesi büyüleyecek burma baklava tarifi...

Yayın Tarihi: 09.01.2024 12:39
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 12:39

Evinizde şipşak yapacağınız baklavaya çok benzeyen burma baklava tarifi

Eğer canınız baklava çekiyorsa ve şipşak hızlı bir şekilde yapacağınız bir baklava tarifine ihtiyacınız varsa müjdenizi isteriz! Baklavacıların tariflerine alternatif olarak geliştirilen, neredeyse tüm annelerin özel günlerde yapıp misafirlere ikram ettiği burma baklava tarifi sayesinde parmaklarınızı yemeye hazır olun. Eğer evinizde misafirler ağırlayacak ve tatlı olarak ne yapacağınızı bilmiyorsanız; kesinlikle burma baklava tarifini tercih etmelisiniz. İşte kısa sürede hazırlayacağınız baklava ustalarına taş çıkartacak burma baklava tarifi...

BURMA BAKLAVA TARİFİ MALZEMELERİ 

Hamur için;

  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde süt
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
  • 6 çay bardağı ölçüsünde un

Pişerken üzerine:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ

İçine:

  • 250 gram ceviz

Şerbeti:

  • 5 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
  • 6 çay bardağı ölçüsünde soğuk su
  • 9-10 damla limon suyu

Piştikten sonra üzerine:

  • Antep fıstığı (isteğe göre)

Baklavayı açmak için:

  • Mısır, un nişastası ya da normal un

BURMA BAKLAVA

BURMA BAKLAVA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Un haricinde tüm malzemeler derin bir karıştırma kabının içersine alınarak karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurma işlemine geçilir.
  3. Hamur 22 eşit bezeye ayrılarak yuvarlanır.
  4. Üzerlerine temiz bir havlu örtülerek yaklaşık 1.5 - 2 saat kadar dinlendirilir.
  5. Harcı için ceviz orta büyüklükte çekilir.
  6. Bu esnada dinlenmiş olan bezeler un ya da nişasta yardımı ile açılarak, arasına ceviz konup ince ya da ortak kalınlıkta oklava ile sarılarak büzülür.
  7. Büzüldüğü şeklinde tepsiye sırasıyla dizilir.
  8. Bütün bezeler bu şekilde yapılarak sırasıyla tepsiye dizilir.
  9. Bir gün üzeri kapalı şekilde tepsinin içersinde bekletilir.
  10. Ertesi gün sarılmış olan baklavalar istenilen uzunlukta kesilerek yeniden tepsinin içersine dizilir. 
  11. Üzerlerine sıvı yağ ve tereyağı ısıtarak dökülür.
  12. Önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırının orta kısmında yaklaşık olarak 30 - 35 dakika kadar pişirilir.
  13. Şeker, su ve limon suyu tencerenin içersine alınarak önce 5 dakika harlı ateşte daha sonrasında 20 dakikalık kısık ateşte kaynatılarak pişirilir. 
  14. Oda sıcaklığına soğuması için bekletilir.
  15. Baklava ve şerbet ılık şekilde birleştirilerek baklavaların üzeri kapatılır. 
  16. 1 saat sonra şerbeti tamamen içerisine çekince ise servisi edilir. Herkese afiyet olsun...