Çatkapı misafiriniz mi gelecek? Acilen hızlı bir börek tarifine mi ihtiyacınız var? İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz bu tarif sayesinde misafirlerim gelecek ne yapmalıyım ya da çayın yanına neler yapmalıyım? derdine son vereceksiniz! İşte hem lezzetli hem de keyfimize keyif katacak çıtır çıtır börek tarifi yapılışı...
PRATİK BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı ölçüsünde süt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
- Yarım çay bardağı ölçüsünde sirke
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- İç harcı için ise dilediğiniz malzemeler
PRATiK BÖREK TARİFİ YAPILIŞI
- Yumurtaları derin bir kabının içerisine alarak güzelce çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Kabartma tozu ve beraber de yavaş yavaş ununuzu ilave ederek kulak memesi bir kıvam elde edene kadar hamurunuzu yoğurmaya devam edin.
- Hamurunuzu sekiz parçaya bölün ve her parçayı merdane yardımıyla güzelce açın. Üzerine ise yumurta sarısı sürerek önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...