![Evinizde bulunan dört malzemeyle yumuşacık lavaşnız hazır! Lahmacun, döner, yağlama: Ne isterseniz bu lavaş tarifi ile hazır](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/evinizde-bulunan-dort-malzemeyle-yumusacik-lavasniz-hazir-lahmacun-doner-yaglama-ne-isterseniz-bu-lavas-tarifi-ile-hazir-1200-335110.jpg)
Vereceğimiz bu tarifle evinizde lezzetli mi lezzetli, yumuşacık tam kıvamında lavaş yapmaya hazır olun! Bu tarifle birlikte artık dışarıdan lavaş almanıza gerek kalmayacak. Marketlerde satılan hazır sert lavaşları kaldırıp çöpe atacaksınız. 35 dakikada hazırlayacağınız, 25 dakikada içinde pişirceğiniz 8 - 10 kişilik bu özel tarif için yalnızca süt, tuz, un ve sıvı yağ gerekli. Herkesin evinde bulunan bu dört malzeme bir tarifte birleştiği zaman mucizevi etki yaratacak. İşte lavaşla yapılan tüm yemeklerin kurtarıcısı olacak az malzemeli yumuşacık lavaş tarifi….
LAVAŞ TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ölçüsünde süt
- 1 dolu tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 4 su bardağı ölçüsünden biraz daha fazla un
- Arasına sürmek için ise 4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
AZ MALZEMELİ YUMUŞACIK LAVAŞ TARİFİ
- İlk etapta bir yoğurma kabının içersine tuz ve ılık sütü alalım.
- Karışımın üzerine azar azar un ilavesi yaparak yoğurma işlemine başlayalım.
- Yumuşak kıvamlı güzel bir hamur elde edilmesi için en az 5 - 6 dakika boyunca yoğurma işlemine devam edelim.
- Hamurları 20 eşit parçaya bölerek beze şeklini verelim ve üzerlerine poşet örterek, 15 - 20 dakika kadar dinlendirmeye bırakalım.
- Dinlenen bezlere hafif un serpiştirerek oklava ya da merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde güzelce açalım.
- İlk bezenin üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Üzerine bir beze daha kapatarak tekrardan sıvı yağ sürelim ve bu işlemimizi üst üste sekiz beze gelene kadar devam ettirelim.
- En son koymuş olduğunuz bezenin üzerine yağ sürme işlemini yapmayalım.
- Geriye kalan 12 bezeyi bu şekilde aralarına tamamen yağ sürerek, altı tane şeklinde hazırlayalım. Yağ sürme işlemini yaparken bezelerin her tarafına özellikle de kenar kısımlarına denk getirip sürmeye özen gösterelim.
- Üst üste hazırlamış olduğumuz bezeleri ilk etapta elimiz yardımıyla biraz açalım. Daha sonra oklava veya merdane yardımıyla tabak büyüklüğüne denk gelecek şekilde açalım.
- Tavayı ocağın üzerine alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayalım.
- Hazırlamış olduğumuz 8 lavaş yufkayı alarak pişirme işlemine başlayalım. Arkalı önlü spatula yardımıyla pişirelim.
- Hafif kabarcıklar çıkmaya başladığı zaman diğer yüzünü çevirmeyi unutmayalım.