Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,03%
EURO
35,02 -0,02%
ALTIN
2.508,9 0,83%

Evde kolayca halledeceksiniz! Kas ağrısına ne iyi gelir? Havluya sürüp ağrıyan yere sürmeniz yeter!

Vicks, soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıklarda sıkça kullanılan bir merhemdir. Ancak Vicks’in bilinmeyen bir faydası daha var: Kas ağrılarını rahatlatıyor! Peki Vicks kas ağrılarına nasıl iyi geliyor? Vicks nereye sürülürse iyi gelir? Vücuda Vicks sürmek ne işe yarar? Vicks burun tıkanıklığı için nasıl kullanılır? İşte bu soruların cevapları…

Yayın Tarihi: 17.01.2024 15:41
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 15:41

Evde kolayca halledeceksiniz! Kas ağrısına ne iyi gelir? Havluya sürüp ağrıyan yere sürmeniz yeter!

Vicks, içeriğinde mentol, kamfor, eukaliptus yağı, sedir ağacı yağı, hindistan cevizi yağı, limon kokusu, vazelin ve lanolin gibi doğal bileşenler bulunduran bir merhemdir. Bu bileşenler, solunum yollarını açmaya, öksürüğü hafifletmeye, baş ağrısını azaltmaya, cildi nemlendirmeye ve enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur. Vicks’in kas ağrılarına da iyi geldiğini biliyor muydunuz? Vicks'in  Faydaları nelerdir? Hangi kas ağrılarına iyi geliyor ve nasıl uygulanıyor? Bu soruların cevabı ve daha fazlası haber içeriğimizde...

VİCKS KAS AĞRILARINA NASIL İYİ GELİYOR?

Pek bilinmeyen ise Vicks’in de diğer ilaçlar kadar kas ağrılarına etki ettiği ve iyi bir kas gevşetici olduğudur. Ağrıyan bölgeye Vicks sürün ve daha iyi sonuç almak için üzerini havlu gibi bir malzemeyle kapatın. Kaslar kısa sürede yumuşar ve gerginlikleri azalır .

KAS AĞRILARI

Vicks’in kas ağrılarına iyi gelmesinin sebebi, kan dolaşımını hızlandırması ve kaslara oksijen taşımasıdır. Ayrıca mentol ve kamfor gibi bileşenler, ağrıyı azaltan ve rahatlatan bir etki yaratır.

VİCKS’İ KAS AĞRILARINA İYİ GELEN BÖLGELERE NASIL SÜRÜLMELİ?

Vicks’i kas ağrılarına iyi gelen bölgelere sürmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

* Ellerinizi iyice yıkayın ve kurulayın.

* Bir miktar Vicks’i parmaklarınıza alın ve ağrıyan bölgeye nazikçe masaj yaparak yedirin.

VİCKS BUHARI

* Ağrıyan bölgeyi havlu, battaniye veya sargı bezi gibi bir malzemeyle sarın ve bir süre bekleyin.

* Vicks’in etkisini hissettiğinizde, malzemeyi çıkarın ve ağrıyan bölgeyi temizleyin.

VİCKS HANGİ KAS AĞRILARINA İYİ GELİR?

* Boyun

* Sırt

* Omuz

* Bacak

* Kol

* Ayak

Vicks’i kas ağrılarına iyi gelen bölgeler dışında kullanmamaya dikkat edin. Özellikle göz, burun, ağız, yara, kesik, sivilce, egzama gibi hassas bölgelere temas ettirmeyin. Ayrıca Vicks’i 2 yaşından küçük çocuklara ve hamile veya emziren kadınlara uygulamayın. Vicks’in cildinizde tahriş, kızarıklık, kaşıntı veya yanma gibi bir reaksiyona neden olması durumunda, kullanmayı bırakın ve doktorunuza başvurun .

VİCKS BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN NASIL KULLANILIR?

Vicks, burun tıkanıklığı için de etkili bir yöntemdir. Burun tıkanıklığı, soğuk algınlığı, grip, alerji veya sinüzit gibi nedenlerle ortaya çıkabilir ve nefes almayı zorlaştırabilir. Vicks, içerdiği mentol, kamfor ve eukaliptus yağı gibi bileşenler sayesinde burun tıkanıklığını açmaya ve rahatlamaya yardımcı olur .

Vicks’i burun tıkanıklığı için kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

* Ellerinizi iyice yıkayın ve kurulayın.

* Bir miktar Vicks’i parmaklarınıza alın ve burun çevresine, boğazın altına ve göğüs bölgesine nazikçe sürün.

VİCKS FAYDALARI

* Vicks’in buharlaşmasını sağlamak için derin nefes alın ve verin.

* Vicks’i günde 2-4 kez tekrarlayabilirsiniz.

* Vicks’i burun tıkanıklığı için kullanırken, burun deliklerinin içine sürmemeye dikkat edin. Bu, ciddi yan etkilere neden olabilir. 

Ayrıca Vicks’i 2 yaşından küçük çocuklara ve hamile veya emziren kadınlara uygulamayın. Vicks’in solunum yollarınızda tahriş, yanma, aşırı salgı veya öksürük gibi bir reaksiyona neden olması durumunda, kullanmayı bırakın ve doktorunuza başvurun .

VİCKS’İN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?

Vicks, kas ağrılarına ve burun tıkanıklığına iyi gelen bir merhemdir. Ancak Vicks’in faydaları bunlarla sınırlı değildir. Vicks, aynı zamanda baş ağrısı, ödem, nasır, dudak çatlakları, bit, selülit ve cilt bakımı gibi pek çok soruna da çözüm olabilir. Vicks’i bu amaçlarla kullanmak için, internette bulabileceğiniz çeşitli yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak Vicks’i kullanırken, dikkatli olmalı ve olası yan etkilere karşı uyanık olmalısınız. Vicks’i doktorunuza danışmadan kullanmamalı ve talimatlarına uygun şekilde uygulamalısınız.