Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evde dakikalar içerisinde sandviç ekmeğinizi kendiniz yapın! Mayısalı sandviç ekmeği tarifi

Evinizde dakikalar içerisinde kendi sandviç ekmeğinizi yapmaya hazır olun. Lezzetli mi lezzetli mayalı sandviç ekmeği tarifiyle tüm sandviçlerin hem ekmeği hem de içi evinizden çıkacak. İşte mayalı sandviç ekmeği tarifi…  

Yayın Tarihi: 20.02.2024 15:53
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 15:53

Evde dakikalar içerisinde sandviç ekmeğinizi kendiniz yapın! Mayısalı sandviç ekmeği tarifi

Evinizde pastanecileri kıskançlığından çatlatacağınız sandviç ekmeği tarifi yapmak istiyorsanız; bu tarif tam olarak size göre! Çocuklarınızın beslenmesine hazırlayıp koyacağınız sandviç ekmeğini dilediğiniz lezzetlerle tamamlayabilirsiniz. Sütlü pamuk gibi bir saatte hazırlayacağınız 35 dakikada pişireceğiniz sandviç ekmekleri kahvaltı sofralarınız da vazgeçilmezi olacak.  

EVDE SANDİVÇ EKMEĞİ MALZEMLERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
  • 1/2 (yarım) ( yarım) su bardağı ölçüsünde ılık süt
  • 2 yumurta ( 1 adet sarı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsündetuz
  • 1 yemek kaşığı ölçü dolusu oda sıcaklığında tereyağ
  • 5 su bardağı ölçüsünde un

Üzerine;

  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde su
  • Susam

EVDE SANDİVÇ EKMEĞİ

EVDE SANDİVÇ EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

  1. Ilık su ve süt bir kabın içine alınır.
  2. Şeker ve maya eklenerek güzelce karıştırılır.
  3. Karışımın üzeri örtülerek 5 dakika mayanın aktif olması beklenir.
  4. Un karıştırma kabına alınır ve kenarlarına tuz serpilir. Orta kısmı havuz gibi açılır.
  5. Aktif olan maya hamura dökülür.
  6. Üzerine yumurta eklenir ve hamur toplanmaya başlayana kadar karıştırılır.
  7. Toplanan hamura erimiş tereyağı eklenerek pürüzsüz hale gelene kadar yoğrulur. Hamurun kıvamı önemlidir, iyice yoğurulmalıdır.
  8. Eğer hamur elinize yapışıyorsa, son aşamada biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Un eklemesi yapmayın.
  9. Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek yaklaşık 45-60 dakika mayalandırılır.
  10. Mayısalanan hamur bir kez daha yoğrulur ve havası alınır.
  11. Hamur 12 bezeye ayrılarak üzeri kapalı şekilde 10 dakika dinlendirilir.
  12. Eliniz hafif yağlanarak bezeler açılır.
  13. Kenarından bastırarak yuvarlanarak rulo şekli verilir.
  14. Alt kısmı iyice bastırılarak kapatılır.
  15. Sandviçler fırın tepsisine alınır. Üzerleri örtülerek yaklaşık yarım saat tepsi mayası yapılır. 
  16. Tepsi mayası, tüm hamurlar için önemlidir, atlanmamalıdır.
  17. Poğaçanın sert olmaması için bu aşama önemlidir.
  18. Su ve yumurta çırpılarak mayalanmış ekmeklere nazikçe sürülür ki mayalı ekmekler sönmesin.
  19. 180-190 derecede alt-üst ayarda kızarana kadar pişirilir. Pişen ekmekler sıkıca 5-6 dakika yumuşayana kadar örtülür.