Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,26 0,04%
EURO
34,82 0,21%
ALTIN
2.386,32 0,21%

Evde ağrı kesiciniz yoksa ağrılarınızı dindirmenin yolu burada! İşte en etkili 5 yöntem!

Sürekli bir baş ağrısı şikayetin mi var? Ağrı kesici kullanmak istemiyor musun ya da bulamıyor musun? Evde doğal yöntemlerle baş ağrısından kurtulmanın çarelerini mi arıyorsun? O zaman bu haber tam sana göre! Baş ağrısına son vermek için yapmanız gerekenler çok basit. Detaylar haberimizde...

Yayın Tarihi: 18.01.2024 18:46
Güncelleme Tarihi: 18.01.2024 18:46

 Evde ağrı kesiciniz yoksa ağrılarınızı dindirmenin yolu burada! İşte en etkili 5 yöntem!

Baş ağrısı, günümüzde pek çok insanın ortak sorunu. Stres, yorgunluk, uyku düzensizliği, beslenme bozukluğu gibi nedenler baş ağrısına yol açabiliyor. Peki, baş ağrısını en çabuk ne geçirir? Doğal yollarla baş ağrısı nasıl geçer? Çok şiddetli baş ağrısı için ne yapılabilir? Baş ağrısına iyi gelen en iyi besinler ve içecekler detaylarda...

BAŞ AĞRISINI EN ÇABUK NE GEÇİRİR?

* Baş ağrısını en çabuk geçiren yöntemlerden biri, buzdur. Buz, kan damarlarını daraltarak ağrıyı azaltır. Başınızın ağrıyan bölgesine bir buz torbası veya soğuk bir bez koyun ve 10 dakika bekletin. Bu işlemi günde birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

baş ağrısına buz yöntemi

* Baş ağrısını en çabuk geçiren bir diğer yöntem ise nane yağı kullanmaktır. Nane yağı, mentol içerir ve bu madde, baş ağrısına iyi gelir. Nane yağını başınızın ağrıyan bölgesine masaj yaparak sürün veya bir pamuğa damlatıp burnunuzdan koklayın. Bu şekilde hem ağrınızı hafifletebilir hem de rahatlayabilirsiniz.

EVDE AĞRI KESİCİ YOKSA BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

* Evde ağrı kesici yoksa baş ağrısı nasıl geçer diye düşünüyorsanız, endişelenmeyin. Çünkü evinizde bulabileceğiniz bazı doğal malzemeler de baş ağrısına iyi gelir. Bunlardan biri zencefildir. Zencefil, anti-enflamatuar özelliği sayesinde baş ağrısını azaltır. Zencefili rendeleyin veya dilimleyin ve bir bardak sıcak suya ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin ve için. Bu çayı günde iki-üç kez tüketebilirsiniz.

* Baş ağrısına iyi gelen bir diğer doğal malzeme ise lavantadır. Lavanta, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Lavantayı baş ağrısına karşı iki şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi, lavanta yağını başınızın ağrıyan bölgesine sürmek. İkincisi, lavanta çiçeklerini kaynar suya atıp demlemek ve buharını soluyarak rahatlamak.

BAŞ AĞRISINA LAVANTA

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISI VARSA NE YAPMAK GEREKİR?

Çok şiddetli baş ağrısı nasıl geçer sorusunun cevabı, baş ağrısının nedenine bağlıdır. Baş ağrısının altında ciddi bir sağlık sorunu yatıyorsa, mutlaka doktora başvurmak gerekir. Ancak baş ağrısı stres, yorgunluk, açlık gibi basit nedenlerden kaynaklanıyorsa, bazı ipuçları işinize yarayabilir.

* Çok şiddetli baş ağrısı nasıl geçer diye merak edenler için ilk tavsiyemiz, su içmektir. Su, vücudun en önemli ihtiyacıdır ve susuz kalmak baş ağrısına neden olabilir. Baş ağrısı hissettiğinizde, bol su içmeye özen gösterin. Su, kan dolaşımını düzenler ve baş ağrısını hafifletir.

* Çok şiddetli baş ağrısı nasıl geçer diye soranlar için bir diğer önerimiz ise karanlık ve sessiz bir ortamda dinlenmektir. Işık ve ses, baş ağrısını tetikleyebilir veya artırabilir. Bu yüzden baş ağrısı çektiğinizde, gözlerinizi kapayın ve karanlık ve sessiz bir odada uzanın. Bu şekilde beyninizin dinlenmesine ve ağrının azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

BAŞ AĞRISINA EN ETKİLİ BESİNLER NELERDİR?

* Baş ağrısına iyi gelen yiyeceklerden biri bademdir. Badem, magnezyum içerir ve bu mineral, kasları gevşeterek baş ağrısını azaltır. Bademi ara öğün olarak tüketebilir veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

BAŞ AĞRISINA BADEM

* Baş ağrısına iyi gelen bir diğer yiyecek ise ıspanaktır. Ispanak, folik asit, potasyum ve magnezyum gibi baş ağrısına karşı faydalı olan maddeler içerir. Ispanağı salata olarak veya yemeğini yaparak tüketebilirsiniz.

BAŞ AĞRISINA EN ETKİLİ İÇECEKLER NELERDİR?

* Baş ağrısına ne iyi gelir içecek diye merak ediyorsanız, size önereceğimiz bazı içecekler sayesinde baş ağrısından kurtulabilirsiniz. Baş ağrısına iyi gelen içeceklerden biri kahvedir. Kahve, kafein içerir ve bu madde, kan damarlarını daraltarak baş ağrısını hafifletir. Ancak kahveyi fazla tüketmek ters etki yapabilir, bu yüzden günde bir-iki fincanla sınırlı kalın.

BAŞ AĞRISINA TÜRK KAHVESİ

* Baş ağrısına iyi gelen bir diğer içecek ise limon suyudur. Limon, C vitamini içerir ve bu vitamin, bağışıklık sistemini güçlendirir ve baş ağrısını önler. Limon suyunu ılık suyla karıştırıp içebilir veya bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.