ETÜ expo3d fuarında eklemeli imalat altyapısını ve kişiye özel implantları tanıttı

Erzurum Teknik Üniversitesi, 17-19 Eylül’deki Expo3D’de Seçici Lazer Ergitme (SLM) ile üretilen implant örnekleri ve eklemeli imalat altyapısını tanıttı.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 17:13
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 17:13

ETÜ expo3d fuarında eklemeli imalat altyapısını ve kişiye özel implantları tanıttı

ETÜ, Expo3D’de eklemeli imalat çalışmalarını ve uygulamalarını paylaştı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), 17-19 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Expo3D Fuarı’nda üniversitenin eklemeli imalat ve 3D üretim teknolojileri alanındaki araştırma altyapısını ve uygulama örneklerini ziyaretçilere sundu.

Sergilenen teknoloji ve implant örnekleri:

ETÜ standında, Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki cihazlarla üretilen örnekler dikkat çekti. Özellikle Seçici Lazer Ergitme (Selective Laser Melting-SLM) yöntemiyle imal edilmiş, kişiye özel implant örnekleri ile hastalara uygulanmış prototipler fuar katılımcılarının beğenisine sunuldu.

Araştırma altyapısı ve iş birliği olanakları:

Fuar süresince ETÜ, kurumun eklemeli imalat alanındaki donanımını, yürütülen projeleri ve akademik yetkinliklerini tanıttı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eklemeli İmalat alanında Uzmanlaşan Üniversite olarak belirlenen ETÜ’nün çalışmalarının, özellikle savunma ve sağlık uygulamalarına yönelik örnekleri sektör temsilcileri ve araştırmacılarla paylaşıldı.

Katılımcılarla yapılan görüşmelerde, alanın güncel gelişimleri ve yeni iş birliği imkanları ele alındı; üniversitenin araştırma altyapısı ile sanayi arasında köprü kurma potansiyeli vurgulandı. ETÜ’nün fuardaki görünürlüğü, eklemeli imalat ekosisteminde dikkat çeken uygulamalar ve sürdürülebilir iş birlikleri için bir platform sağladı.

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ), EKLEMELİ İMALAT VE 3D ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDAKİ ARAŞTIRMA...

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ), EKLEMELİ İMALAT VE 3D ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDAKİ ARAŞTIRMA ALTYAPISI VE UYGULAMALARINI İSTANBUL'DA DÜZENLENEN EXPO3D FUARI'NDA TANITTI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.