ETSO Nisan ayı ilk olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Nisan ayı ilk olağan yönetim kurulu toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın başkanlığında yapıldı. Toplantıda kurumlar arası yazışmalar, bölgesel ticaret eylem planları ve sanayi süreçleri kapsamlı şekilde ele alındı.
Sanayi sicil bilgilendirmesi ve idari iletişim
Toplantının ilk bölümünde, Erzurum Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü kapsamında yürütülen sanayi sicil uygulamalarına yönelik bilgilendirme süreçleri incelendi. Yönetim kurulu üyeleri arasındaki değerlendirmelerde, kayıt süreçlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik idari koordinasyonun önemi vurgulandı.
'Ticaretin Kolaylaştırılması Eylem Planı' değerlendirildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda hazırlanan 'Ticaretin Kolaylaştırılması Eylem Planı' çerçevesinde, planın bölgesel farkındalığı artırmaya dönük adımları yönetim kurulunca istişare edildi. Üyelerin ticari faaliyetlerine ivme kazandırmayı hedefleyen bu planın, yerel uygulamalarda hangi önceliklere odaklanması gerektiği tartışıldı ve planın uygulanabilirliğinin artırılmasına yönelik öneriler paylaşıldı.
TOBB Sanayi Hızlandırma Yasası taslağı masaya yatırıldı
Gündemin bir diğer maddesinde, TOBB tarafından hazırlanan Sanayi Hızlandırma Yasası taslağı üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri taslağın şehrin üretim altyapısına ve yatırımcı beklentilerine uygunluğunu değerlendirdi; altyapı, teşviklerin yerel etkisi ve uygulama öncelikleri üzerine odaklanıldı.
Kapanış: Mevzuat bilgilendirmeleri ve idari kararlar
Toplantının son bölümünde TOBB'dan gelen diğer resmi yazılar ve mevzuat bilgilendirmeleri yönetim kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Karşılıklı görüş alışverişi ve aylık idari planlamaların karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Not: Toplantıda ele alınan başlıklar, üyelerin yerel ekonomik faaliyetleri ve sanayi politikaları üzerindeki potansiyel etkileri açısından değerlendirildi ve uygulanabilir adımlar üzerine görüş birliğine varılmaya çalışıldı.
ERZURUM TİCARET VE SANAYİ ODASI (ETSO) NİSAN AYI İLK OLAĞAN YÖNETİM KURULU TOPLANTISI, TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE ETSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAİM ÖZAKALIN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI