Etimesgut soruşturmasında gözaltı ve tutuklama
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Etimesgut Belediyesi soruşturması kapsamında, aralarında belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da bulunduğu kişilere yönelik işlemler tamamlandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler mahkemeye sevk edildi ve savcılığın tutuklama talebi kabul edildi.
Tutuklama kararının kapsamı:
Mahkeme kararıyla Erdal Beşikçioğlu ile birlikte toplam 39 kişi tutuklandı. Resmi açıklamada, şüphelilerin gözaltına alındığı, ifadelerinin alındığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Tutuklama kararları, dosyanın soruşturma evresine ilişkin bir aşama olarak kayda geçti.
İlerleyen süreç ve soruşturmanın seyri:
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, delillerin değerlendirilmesi ve ek işlemler için çalışmalarını sürdürüyor. Tutuklananların savunma süreçleri ve dava sürecine ilişkin gelişmelerin mahkeme kayıtları üzerinden takip edileceği bildirildi. Konuyla ilgili resmi mercilerden yapılacak açıklamalar, sürecin bir sonraki aşamaları hakkında bilgi verecek.
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada Erdal Beşikçioğlu tutuklandı