Estonya: 3 Rus MiG-31 uçağı hava sahamızı 12 dakika ihlal etti

Estonya, 3 Rus MiG-31 savaş uçağının Vaindloo açıklarında 12 dakika boyunca hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı; Tallinn Rusya'nın maslahatgüzarını çağırdı.

Yayın Tarihi: 19.09.2025 21:01
Güncelleme Tarihi: 19.09.2025 21:01

Estonya: 3 Rus MiG-31 uçağı hava sahamızı 12 dakika ihlal etti

Estonya: 3 Rus MiG-31 uçağı hava sahamızı 12 dakika ihlal etti

Olayın ayrıntıları

Estonya kamu yayıncısı ERR'nin haberine göre, bu sabah üç adet Rus MiG-31 tipi savaş uçağı izinsiz olarak Estonya hava sahasına girdi. Söz konusu uçaklar, Vaindloo Adası yakınlarında toplam 12 dakika boyunca Estonya hava sahasında kaldı.

Resmi değerlendirme

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Rusya’nın bu yıl içinde Estonya hava sahasını dört kez ihlal ettiğini belirtti. Tsahkna, üç savaş uçağının hava sahamıza girmesini “eşi benzeri görülmemiş” bir olay olarak niteledi ve Rusya’nın sınırları test etme girişimleri ile artan saldırganlığına karşılık siyasi ve ekonomik baskıların artırılması gerektiğini vurguladı.

Diplomatik tepki

Estonya yönetimi, olayın ardından Rusya’nın Tallinn’deki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak protesto notası iletti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı