ESOGÜ Marmara Bölgesi Kariyer Fuarı'na Katıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) koordinasyonunda ve Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Bölgesi Kariyer Fuarı (MARMARAKAF)'na katıldı.
Rektörün Stand Ziyareti
Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, fuarda açılan ESOGÜ standını ziyaret ederek görevliler ve standa gelen öğrencilerle sohbet etti. Ziyaret, üniversitenin fuar sürecine aktif katılımını ve öğrenci-iş dünyası temaslarını destekleme iradesini gösterdi.
Fuarın Hedefleri ve Kapsamı
Fuar, farklı sektörlerden firmaları nitelikli ve kariyer hedefi yüksek öğrenciler ve mezunlarla buluşturarak, bölgesel ölçekte güçlü ve sürdürülebilir bir istihdam köprüsü kurmayı amaçlıyor. Etkinlik, 22 üniversitenin paydaşlığında düzenleniyor ve yaklaşık 180 firma ile 80 bin öğrenci katılımı hedefliyor.
Katılımın Önemi
ESOGÜ'nün fuara katılımı, öğrenciler için iş dünyası ile doğrudan iletişim, ağ kurma ve işe alım imkanlarına erişim sağlama açısından önem taşıyor. Üniversite temsiliyetinin ve rektör düzeyindeki temasların, kurumun kariyer hizmetleri ile işbirliklerini güçlendirmesi ve öğrencilerin mesleki yönelimlerine katkı sağlaması bekleniyor.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ), ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (İŞKUR) KOORDİNASYONUNDA VE BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN MARMARA BÖLGESİ KARİYER FUARI (MARMARAKAF)’NA KATILDI.