ESOGÜ'de "Farkındalık Yürüyüşü" ile otizme dikkat çekildi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Toplumsal Farkındalık Kulübü ve Özel Eğitim Bölümü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenledikleri "Farkındalık Yürüyüşü" ile otizmli bireylerin toplumsal kabulüne vurgu yaptı. Yürüyüş, üniversite yönetimi, farklı fakültelerden öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik ve katılımcılar
Yürüyüş, Eğitim Fakültesi önünden başlayarak Meşelik Kampüsü içinde gerçekleştirildi. Etkinliğe ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Dönmez, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Şengel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzum Erken Çelik, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadet Pınar Temizkan ile Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Genç Tosun ve özel eğitim bölümü öğretim elemanları katıldı. Yürüyüşte özel eğitim bölümü öğrencileri hazırladıkları farkındalık mesajlı pankartlarla ön saflarda yer aldı.
Nisan etkinlik takvimi
Özel Eğitim Bölüm Başkanlığı açıklamasında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yürüyüşün otizm farkındalığı etkinlikleri için bir başlangıç noktası olduğu bildirildi. Nisan ayı boyunca sürecek program kapsamında yer alan etkinlikler şunlardır:
- Geliri otizmli bireylere öğretim materyali temin etmek üzere kaynak oluşturacak anlamlı bir hayır panayırı
- Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek tematik film gösterimleri
- Yenilikçi fikirleri ve farkındalığı bir araya getirecek bir afiş yarışması ve ardından düzenlenecek ödül töreni
Vurgu ve amaç
Yürüyüş boyunca otizmin bir eksiklik değil, zenginleştirici bir çeşitlilik olduğu vurgulandı; toplumsal yaşamın her alanında kapsayıcılığın ve hak temelli yaklaşımın önemine dikkat çekildi. Hazırlanan kapsamlı programla hem üniversite öğrencilerine hem de Eskişehir halkına ulaşarak toplumda bilinç ve destek ağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TOPLUMSAL FARKINDALIK KULÜBÜ VE ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ, 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ "FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ" İLE OTİZMLİ BİREYLERİN TOPLUMSAL KABULÜNE DİKKAT ÇEKTİ.