Esnafın geleneği sahnede: Sivas’ta 39. ahilik kültürü haftası açıldı

Atatürk Anıtı önündeki çelenk töreniyle başlayan 39. Ahilik Kültürü Haftası'nda esnaf temsilcileri, oda başkanları ve komite üyeleri etkinliklerin startını verdi.

Yayın Tarihi: 16.09.2026 14:00
Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 14:00

Esnafın geleneği sahnede: Sivas’ta 39. ahilik kültürü haftası açıldı

Tören detayları:

Sivas’ta 39. Ahilik Kültürü Haftası, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Ahilik Kutlama Komitesi Başkanı ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, komite üyeleri, oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Çelenk sunumunu Mesut Dursun (Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27. Bölge Birliği Başkanı), Hayrullah Karakaya (Sivas Ticaret Borsası Başkanı), Zeki Özdemir (Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı) ve Hakan Demirgil yaptı. Çelenklerin yerleştirilmesinin ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Etkinliklerin amacı ve kapsamı:

Organizatörler, haftanın amacını Ahilik kültürünün yaşatılması ve bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması olarak belirtti. Kent merkezinde ve ilgili meslek grupları arasında düzenlenecek etkinliklerle tarihsel değerler, esnaf dayanışması ve meslek ahlakı vurgulanacak.

Hafta boyunca yapılacak programda, esnaf buluşmaları, mesleki etkinlikler ve bilgilendirme çalışmaları gibi çeşitli organizasyonların yer alacağı bildirildi. Yetkililer, etkinliklerin hem yerel ekonomiye hem de kültürel mirasın korunmasına katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

Kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek programlar ile Ahilik geleneğinin güncel hayatla buluşturulması ve genç kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

SİVAS’TA 39. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ETKİNLİKLERİ, ATATÜRK ANITI’NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA...

SİVAS’TA 39. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI ETKİNLİKLERİ, ATATÜRK ANITI’NDA DÜZENLENEN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.