Eskişehirli Deri Ustası Melih Garip: Deri Montlar Sağlık ve Uzun Ömür Sunuyor

Eskişehirli deri ustası Melih Garip, deri montların nefes alabilirliği, sağlık avantajı ve doğru bakım ile nesiller boyu kullanılabileceğini anlattı.

Yayın Tarihi: 24.01.2026 10:27
Güncelleme Tarihi: 24.01.2026 10:47

Eskişehirli Deri Ustası Melih Garip: Deri Montlar Sağlık ve Uzun Ömür Sunuyor

Eskişehirli deri ustası Melih Garip: Deri montların avantajları

Kış mevsiminin başlamasıyla dış giyim tercihleri öne çıkarken, Eskişehirli deri ustası Melih Garip deri montların yalnızca bir moda unsuru olmadığını, aynı zamanda sağlık ve uzun ömür açısından önemli avantajlar sunduğunu belirtiyor. Garip, piyasadaki şişme ve naylon montlara kıyasla deri ürünlerin nefes alan yapısının kullanıcı sağlığına katkıda bulunduğunu vurguluyor.

Sağlık ve nefes alabilirlik

Deri sizi hastalıklardan korur yaklaşımını paylaşan Garip, deri montların terletmediğini ve bu nedenle soğuk havalarda olası hastalık riskini azalttığını aktarıyor. Şişme montlarda gözenek olmadığı için terleme ve sonrasında üşüme görülebileceğini, deride ise nefes alma özelliği sayesinde bu sorunun yaşanmadığını söylüyor.

Garip, fiyat farkına da değinerek piyasadaki örnekleri şöyle aktarıyor: normal naylon montlar 3-4 bin lira civarındayken, deri montların 7-8-9-10 bin liraye kadar çıkabildiğini, bunun daha lüks bir segmente dönük bir fiyatlandırma olduğunu ifade ediyor.

Uzun ömür ve onarım avantajı

Garip, deri montların doğru bakımla uzun yıllar, hatta nesiller boyunca kullanılabileceğini belirtiyor. Deri montlarda zamanla boya ve bakım uygulamalarının olabildiğini, iyi bakım yapıldığında montun toruna kadar kalabileceğini vurguluyor. Kendi imalatçı kimlikleri sayesinde müşteriye tadilat hizmeti verdiklerini, örneğin müşteri dar bulduğunda yanlardan 5'er santim ek koyarak genişletebildiklerini aktarıyor.

Gerçek deri ile suni arasındaki fark

Gerçek deri ile suni ürünleri ayırt etme konusunda Garip, elleyerek anlaşılabileceğini söylüyor. Kuzu derisi yumuşaktır ve kolay yapışma yapmazken, normal suni naylonların petrol atığı olduğunu ve nefes almadıkları için sağlık açısından dezavantajlı olduklarını belirtiyor. Suni montların terletme ve rahatsızlık verme eğiliminde olduğunu tekrar ediyor.

Sonuç olarak Melih Garip, deri montların başlangıç maliyetinin yüksek olmasına rağmen doğru bakım ve onarım ile ömürlük bir yatırım olduğuna dikkat çekiyor. Tüketicilerin tercih yaparken ürünün nefes alabilirliği, bakım imkanları ve uzun vadeli kullanım potansiyelini göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtiyor.

ESKİŞEHİRLİ DERİ USTASI MELİH GARİP, DERİ MONTLARIN HEM SAĞLIK AÇISINDAN HEM DE UZUN ÖMÜRLÜ...

ESKİŞEHİRLİ DERİ USTASI MELİH GARİP, DERİ MONTLARIN HEM SAĞLIK AÇISINDAN HEM DE UZUN ÖMÜRLÜ KULLANIM BAKIMINDAN SUNİ ÜRÜNLERE GÖRE DAHA AVANTAJLI OLDUĞUNU BELİRTEREK, DOĞRU BAKIMLA BİR MONTUN NESİLLER BOYU KULLANILABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

ESKİŞEHİRLİ DERİ USTASI MELİH GARİP, DERİ MONTLARIN HEM SAĞLIK AÇISINDAN HEM DE UZUN ÖMÜRLÜ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.