yarışma ve sonuçlar:
Türkiye’nin ve dünyanın genç İHA geliştiricileri, TEKNOFEST 2026 kapsamında düzenlenen Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmaları için Malatya’da buluştu. TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleştirilen yarışmalarda, Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ALPAGU Takımı, Liselerarası İHA Yarışmaları Sabit Kanat İHA kategorisinde Türkiye üçüncüsü olarak dereye girdi.
hazırlık süreci ve kutlama:
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, takımın hazırlık sürecinde bilgi, deneyim ve rehberliğiyle öğrencileri destekleyen Koordinatör Öğretmen Gürsel Deniz ile özverili çalışan öğrencilerin tebrik edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca araştıran, üreten ve geliştiren gençlerle bilim ve teknoloji alanında ülkenin geleceğine katkı sunmaya devam edileceği vurgulandı.
yerel başarıdan çıkarılan dersler:
ALPAGU Takımı'nın elde ettiği başarı, Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin uygulamalı eğitim ve proje odaklı çalışmasının somut bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Bu tür yarışmalar, öğrencilerin pratik becerilerini pekiştirirken yerel eğitim kurumlarının teknoloji üretimine katkısını görünür kılıyor.
ESKİŞEHİR SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN ALPAGU TAKIMI, TEKNOFEST KAPSAMINDA DÜZENLENEN LİSELERARASI İHA YARIŞMALARI SABİT KANAT İHA KATEGORİSİNDE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU.