Eskişehir'in soğuğuna yünle cevap: el yapımı yorganlara ilgi arttı

Eskişehir'de düşen sıcaklıklar el yapımı doğal yün yorgan talebini artırdı; Gökhan Lofçalı tek kişilik 1.900 TL, çift kişilik 2.600 TL fiyat verdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2026 13:51
Güncelleme Tarihi: 26.09.2026 13:51

Eskişehir'in soğuğuna yünle cevap: el yapımı yorganlara ilgi arttı

Eskişehir'de yün yorgan talebi artıyor

Eylül ayının sonlarına yaklaşıldıkça Eskişehir'de gündüz ve gece sıcaklıklarında hissedilir bir düşüş yaşandı. Bu değişim, doğal yapısı sayesinde vücut ısısını dengeleyip sıcak tuttuğu bilinen yün yorganlara yönelimi artırdı. Vatandaşlar, soğuyan havalarda el yapımı ürünleri tercih ederek hem konfor hem de sağlık kaygılarını gözetiyor.

üretim süreci ve el işçiliği:

Şehirde ele emeğiyle yün yorgan üreten Gökhan Lofçalı, üretimin tamamının el işçiliğiyle yapıldığını belirtiyor. Lofçalı, "Bir yorganın yapımı yaklaşık 3-4 saat sürüyor" diyerek her parçanın emek gerektirdiğini vurguluyor. Üreticinin verdiği fiyatlara göre tek kişilik yorgan 1.900 TL, çift kişilik ise 2.600 TL olarak satılıyor.

sağlık ve malzeme tercihleri:

Lofçalı, müşterilerin sağlık kaygıları nedeniyle elyaflı hazır yorganlar yerine yünü tercih ettiğini aktarıyor. Üretici, hazır yorganların içinde yer alan elyaf ve silikonun geri dönüşüme attığımız plastikten oluştuğunu söyleyerek farkı açıklıyor. "Sağlığını düşünen bir insanın yün yorgan altında yatması lazım. Sağlığını düşünmeyen insan varsa gidip hazır yorganın altında yatabilir" ifadeleri müşterilerin tercih nedenini özetliyor.

Eskişehir'de sonbahar serinliğinin başlamasıyla birlikte el yapımı yün yorganlara olan talebin yükselmesi, hem yerel üreticinin sezonluk hareketlenmesine hem de tüketicilerin malzeme tercihlerindeki değişime işaret ediyor. Yün yorganlar, üreticiler tarafından tamamen doğaldır şeklinde tanımlanıyor ve özellikle sağlığı ön planda tutan alıcıların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

ESKİŞEHİR'DE SONBAHAR MEVSİMİNİN GELMESİ VE HAVALARIN SOĞUMASIYLA BİRLİKTE EL YAPIMI DOĞAL YÜN...

ESKİŞEHİR'DE SONBAHAR MEVSİMİNİN GELMESİ VE HAVALARIN SOĞUMASIYLA BİRLİKTE EL YAPIMI DOĞAL YÜN YORGAN TALEPLERİ ARTTI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.