Eskişehir Gökmeydan'da çok sayıda kedi telef edildiği iddiası: Anne ve yavrular koruma altına alındı
Olay
Eskişehir’in Gökmeydan Mahallesi’nde, son bir hafta içinde çok sayıda kedinin zehirlenerek telef olduğu iddiaları üzerine Sarıyer Sokak ile Orkide Sokak kesişimindeki bir evin bahçesinde dün öğle saatlerinde 2 kedi telef olmuş halde bulundu. Sabah beslediği anne ve yavru kedileri ölü halde bulan mahalle sakini Sultan Ada, kalan iki yavruyu korumak için kendi evine aldı.
Sultan Ada, haberdar edilince ölü kedileri görünce üzüntüsünü dile getirerek, bahse konu kedilere bahçede baktıklarını ve annelerin yılda 7-8 yavru doğurduğunu söyledi: "Anne yavrularına çok güzel bakıyor. Bir sürü de yavrusu var. Senede 7-8 tane yavrusu oluyor. Ne olduğunu bilmiyorum ki, ben de sizden öğrendim. Normalde bizim mahallede hayvanlara çok iyi bakılır, hep mama falan koyarız. Daha önce hiç böyle bir şey başımıza gelmedi, ilk defa oluyor. Araştırılsın, bu kediler zehir falan aldıysa diğer hayvanlar da zarar görebilir". Basın mensuplarına röportaj verdikten sonra Ada, telef olan anne kedinin hayatta kalan 2 yavrusunu kutu ile evine götürerek koruma altına aldı.
Mahalle tepkisi ve geçmiş gözlemler
Mahalle sakini Metin Kamber, bölgede uzun süredir yaşayan kedilerin aniden ölmüş bulunmasının mahallede endişe yarattığını belirterek, "Sabah buralarda hep gezen kediler oluyor. Bugün eve gelirken bir baktım, yıllardır burada yaşayan bir anne kedinin ölüsünü gördüm. Sonra bir baktım, aşağıda yavrusunu gördüm, çok şaşırdım. Burada insanlar hep hayvanlara mama veriyor, besleyip destek de oluyor. Bunun en azından yetkililer tarafından incelenip bir sonuca, nihayete kavuşturulması lazım ki bizlerin de içi rahat etsin. Bu ölümler durup dururken neden oldu? Yıllardır burada yaşayan kediler bunlar. Gerçekten de merak etmeden edemiyoruz. Bugün 2 kedi var, ama ondan önce her gün 1-2 tane kediyi yine çöp kenarlarında ölü halde görüyorduk."
Yetkili müdahalesi
İhbar üzerine Odunpazarı Belediyesi ekipleri adrese sevk edildi. Şüphe üzerine zehir karıştırılmış olabileceği değerlendirilen kedi mamaları belediye ekiplerince inceleme için muhafaza altına alındı ve telef olan kediler bulunduğu yerden alındı. Hayvanların zehirlenip zehirlenmediği, hem mamalar hem de hayvanlar üzerinde yapılacak laboratuvar incelemelerinin ardından netleşecek.
ESKİŞEHİR'İN GÖKMEYDAN MAHALLESİ'NDE SON 1 HAFTA İÇERİSİNDE ÇOK SAYIDA KEDİNİN ZEHİRLENEREK TELEF EDİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR. DÜN SABAH BESLEDİĞİ ANNE VE YAVRU KEDİYİ ÖĞLEN ÖLÜ HALDE BULAN SULTAN ADA, KALAN 2 YAVRUYU DA BAŞLARINA BİR ŞEY GELMEMESİ İÇİN KENDİ EVİNE ALDI.