Eskişehir'de tırın altına aldığı otomobil oto kurtarma aracında alev aldı: 1 ölü, 2 yaralı

Eskişehir-Seyitgazi'de yağış nedeniyle kayganlaşan yolda tırın çarptığı otomobilin kaldırıldığı oto kurtarma aracında yangın çıktı; 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 31.03.2026 10:55
Güncelleme Tarihi: 31.03.2026 11:02

Eskişehir'de tırın altına aldığı otomobil oto kurtarma aracında alev aldı: 1 ölü, 2 yaralı

Eskişehir'de tırın altına aldığı otomobil oto kurtarma aracında alev aldı

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen kazada, tırın altında kalan otomobilin oto kurtarma aracı üzerinde alev alması sonucu yangın çıktı. Kaza ve sonrası müdahaleler, jandarma ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kontrol altına alındı.

Kaza ve yaralanmalar

Dün saat 17.00 civarında Eskişehir-Seyitgazi kara yolunda, yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir tır karşı şeride geçerek Zafer Çivi (48) idaresindeki 03 AK 218 plakalı otomobili altına aldı. Kazada, otomobil sürücüsü ile yolcu Ela Can Çivi (18) yaralanırken, diğer yolcu Kezban Çivi (43) olay yerinde hayatını kaybetti. Cenaze ve yaralılar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Araçların kaldırılması ve yangın

Jandarma ekiplerinin olay yerindeki çalışmalarının tamamlanmasının ardından araçlar bulunduğu yerden kaldırıldı. Tırın altından çıkarılan 03 AK 218 plakalı otomobil, oto kurtarma aracıyla Eskişehir'e sevk edildi. Otomobil, otoparka götürülürken dün saat 21.10 civarında Sultandere Mahallesi Estim Toptancılar Sitesi 2. Cadde'de kurtarma aracının üzerinde alev aldı.

Müdahale ve son durum

İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak yangın bölgesini trafiğe kapattı. Yangın, oto kurtarma aracına sıçramadan itfaiye ekiplerince söndürüldü. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından otomobil otoparka götürüldü.

Olayda geçen zaman dilimleri ve yapılan müdahaleler, kazaya ilişkin süreçte trafik güvenliği ve kurtarma sonrası taşıma sırasında yaşanabilecek risklere dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Yetkili kurumların soruşturması ve olay raporları, kazanın kesin nedeni ve yangının çıkış sebebine ilişkin ayrıntıları netleştirecektir.

ESKİŞEHİR-SEYİTGAZİ YOLU'NDA TIRIN ALTINA ALDIĞI VE İÇERİSİNDEKİ 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTOMOBİL, OTO...

ESKİŞEHİR-SEYİTGAZİ YOLU'NDA TIRIN ALTINA ALDIĞI VE İÇERİSİNDEKİ 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTOMOBİL, OTO KURTARMA ARACININ ÜSTÜNDE ALEV ALDI. YANGIN, OTO KURTARMA ARACINA SIÇRAMADAN İTFAİYE EKİPLERİNDE SÖNDÜRÜLDÜ.

ESKİŞEHİR-SEYİTGAZİ YOLU'NDA TIRIN ALTINA ALDIĞI VE İÇERİSİNDEKİ 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTOMOBİL, OTO...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.