Eskişehir'de LGS heyecanı sabahın erken saatlerinde başladı
okul önündeki yoğunluk ve zamanlama
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de LGS kapsamındaki merkezi sınav heyecanı sabahın erken saatlerinde hissedildi. 09.30'da başlayan sınav öncesinde, Odunpazarı ilçesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yüzlerce öğrenci ve veli bir araya geldi. Sınav salonlarına girişlerin başlamasından önce okul bahçe kapısı önünde yoğunluk oluştu.
güvenlik ve düzenlemeler
Cadde ve okul çevresinde trafik ile yaya yoğunluğu gözlenirken, emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemleri aldı ve sınav düzeninin sağlanmasına katkıda bulundu. Bu tür merkezi sınavlarda zaman yönetimi ve çevresel düzenlemeler, sınav sürecinin akıcı işlemesinde belirleyici oluyor.
sınav giriş prosedürleri ve aile desteği
Geleceklerini şekillendirecek bu önemli sınav için aylardır hazırlanan öğrenciler, içerideki sıralarda sınav öncesi son hazırlıklarını yaptı. Dışarıda onları yalnız bırakmayan anne ve babalar, dualar ve sarılmalarla çocuklarına moral verdi. Öğrenciler, kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edilerek tek tek salonlara alındı.
Okul önündeki bekleyiş, hem adayların hem ailelerin sınav sürecine verdiği önemi ve hazırlanma sürecinin yarattığı duygusal atmosferi gösterdi. Yerel gözlemler, benzer yoğunluğun ülke genelinde yaşandığını ve organizasyonun sınavın adil ve düzenli yürütülmesi açısından kritik olduğunu ortaya koyuyor.
ESKİŞEHİR’DE LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER VE AİLELERİ, SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN OKUL ÖNLERİNDE YOĞUNLUK OLUŞTURARAK BÜYÜK BİR HEYECANLA KAPILARIN AÇILMASINI BEKLEDİ.