Eskişehir'de İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile ASKON arasında iş birliği protokolü imzalandı
Eskişehir Valiliği himayelerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi arasında hazırlanan iş birliği protokolünün imza töreni gerçekleştirildi.
Törende konuşma yapan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, bu tür iş birliklerinin öğrencilerin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu belirterek protokolün Eskişehir’e ve gençlere hayırlı olmasını diledi.
Protokolün hedefleri
Protokol, eğitim ile iş dünyası arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Buna göre teknoloji, girişimcilik, Ar-Ge, inovasyon ve yazılım alanlarında ortak projeler yürütülmesi; öğrencilere yönelik seminer, atölye, teknik gezi ve mentorluk faaliyetleri düzenlenmesi planlanıyor.
Ayrıca protokol kapsamında mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerin iş dünyasına entegrasyonuna katkı sağlanması öngörülüyor. Bu adımlar, öğrencilerin uygulamalı deneyim kazanması ve iş gücü piyasasına daha hazır hale gelmesi açısından öncelikli hedef olarak belirlendi.
Beklenen etkiler ve önemi
Bu tür iş birlikleri, eğitim kurumları ile iş dünyası arasında doğrudan köprü kurarak yenilikçi projelerin hayata geçirilmesini kolaylaştırır. Protokolün uygulanması, öğrencilere kariyer yönelimi, teknik beceri kazandırma ve girişimcilik ekosistemine dahil olma açısından somut fırsatlar sunabilir. Yerel iş dünyasıyla kurulan ilişkiler, eğitim programlarının iş piyasasının ihtiyaçlarına daha hızlı uyum sağlamasına da katkı verebilir.
İmza töreninde belirtilen hedeflerin hayata geçirilmesi, Eskişehir'deki gençlerin mesleki yeterliliklerinin güçlendirilmesi ve bölgesel istihdama dolaylı destek sağlanması bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
ESKİŞEHİR VALİLİĞİ HİMAYELERİNDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE ANADOLU ASLANLARI İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (ASKON) ESKİŞEHİR ŞUBESİ ARASINDA HAZIRLANAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNÜN İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.