Eskişehir'de iki trafo kutusu arasında görsel çelişki: Birinde '3 bin yıllık tarihimize sahip çıkıyoruz', diğerinde Yunus Emre silüeti yıpranmış

Eskişehir Sarhöyük Mahallesi'nde iki trafo kutusundan biri '3 bin yıllık tarihimize sahip çıkıyoruz' yazısıyla korunurken, yanındaki Yunus Emre silüeti ve sözü bakım bekliyor.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 13:24
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 13:30

Eskişehir'de iki trafo kutusu arasında görsel çelişki: Birinde '3 bin yıllık tarihimize sahip çıkıyoruz', diğerinde Yunus Emre silüeti yıpranmış

Eskişehir Sarhöyük'te iki trafo kutusu arasında çarpıcı görsel çelişki

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Sarhöyük Mahallesi Yücel Sokak'ta bulunan iki trafo binasından birinin üzerinde "3 bin yıllık tarihimize sahip çıkıyoruz" yazısı yer alırken, hemen yanındaki trafoda Yunus Emre silüeti ve ona ait sözlerin yıpranmış hali göze çarpıyor.

Trafo binalarının bu durumu mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Belediyenin sorumluluk alanında yer alan bu noktalarda, bir tarafta koruma vurgusu yapan bir mesajın temiz görüntüsü varken, diğer tarafta tasavvufi ve kültürel bir değerin temsilinin metruk bir görünüme sahip olması dikkat çekiyor.

Vatandaşlar, Yunus Emre silüetinin ve sözlerinin bakım gerektirdiğini belirterek bu görselin yenilenmesini istiyor. Görseldeki yıpranma, bölgeden geçenlerin algısında mesajın etkisini azaltıyor ve tutarlılık eksikliği olarak değerlendiriliyor.

Bakım ve tutarlılık tartışması

İki trafo arasındaki bu görsel çelişki, kültürel mesajların korunması ve kamusal alandaki bakım sorumluluğu konularında soru işaretleri oluşturuyor. Mahalle görünümünü doğrudan etkileyen bu tür uygulamalar, hem yerel estetik hem de kültürel değerin sunumu açısından önem taşıyor.

Yunus Emre silüeti yenilenmeyi bekliyor.

ESKİŞEHİR'DE AYNI CADDE ÜZERİNDE BULUNAN 2 TANE TRAFO BİNASINDAN BİRİNDE, "3 BİN YILLIK TARİHİMİZE...

ESKİŞEHİR'DE AYNI CADDE ÜZERİNDE BULUNAN 2 TANE TRAFO BİNASINDAN BİRİNDE, "3 BİN YILLIK TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ" YAZISI YER ALIRKEN, HEMEN YANINDAKİ DİĞER TRAFODA YUNUS EMRE SİLÜETİNİN VE SÖZÜNÜN YIPRANMIŞ HALİ DİKKAT ÇEKTİ.

ESKİŞEHİR'DE AYNI CADDE ÜZERİNDE BULUNAN 2 TANE TRAFO BİNASINDAN BİRİNDE, "3 BİN YILLIK TARİHİMİZE...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.