Eskişehir'de anız yangını lojistik bölgeye 200 metre kala kontrol altına alındı

Eskişehir Odunpazarı'nda anız yangını rüzgârla büyüdü; itfaiye, orman müdürlüğü ve çiftçilerin müdahalesiyle lojistik bölgeye 200 metre kala kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 22.07.2026 17:19
Güncelleme Tarihi: 22.07.2026 18:11

Eskişehir'de anız yangını lojistik bölgeye 200 metre kala kontrol altına alındı

olay yeri ve yangının yayılışı:

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı yakınlarındaki tarım arazilerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle anız yangını çıktı. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki fabrika ve lojistik tesisleri yönünde ilerledi.

İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi; Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hızla olay yerine ulaştı ve yangının lojistik merkez ile bitişikteki iş yerlerine sıçramasını önlemek için çalışma başlattı.

çiftçiler ve ekiplerin müdahalesi:

Bölgedeki çiftçiler kendi imkanlarıyla hortumlarla su tutup traktörlerle müdahale ederek tarlalarını korumaya çalıştı. İtfaiye ekipleri arazözlerle yangına müdahale ederken çevrede güvenlik önlemleri artırıldı; hedef, alevlerin plastik boru ve tarım aletleri satan iş yerlerine ile lojistik merkeze ulaşmasını engellemekti.

Yangının ilerlemesinin kritik noktalarından biri, alevlerin tahmini değeri milyar dolarlar seviyesinde olduğu belirtilen lojistik fabrikalara yaklaşık 200 metre kala durdurulması oldu.

hasar, tanık anlatımı ve son durum:

Olay sırasında bazı hobi bahçeleri ve köy evleri yangından zarar gördü. Olayı yaşayan Ali Öztürk yangın anını, "Yangın şu karşıdan başlıyor, buraya doğru sıçrıyor, burası benim tarlam. Alevlerin arasında kaldım. İtfaiyeyi aradım. Her yere yayıldı zaten. Fabrikaların dibindeyiz. Şurada milyar dolarlık lojistik merkezi var. Allah korudu" sözleriyle anlattı.

Yetkililer yangının kontrol altına alındığını bildirdi; çalışmalarda soğutma ve çevre güvenliğinin sağlanmasına yönelik operasyonlar sürdürüldü. Yangının çıkış nedeni ise henüz tespit edilmedi.

ESKİŞEHİR'DE HENÜZ BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜYEREK BÖLGEDEKİ FABRİKALARA DOĞRU...

ESKİŞEHİR'DE HENÜZ BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜYEREK BÖLGEDEKİ FABRİKALARA DOĞRU İLERLEDİ. ÇİFTÇİLER KENDİ İMKANLARIYLA TARLALARINI KORUMAYA ÇALIŞIRKEN, EKİPLER YANGININ LOJİSTİK MERKEZİ VE TARLALARA YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN YOĞUN ÇABA SARF ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.