AHİTEK 5.0 Gelecek Tasarımı Kampı Eskişehir'de tamamlandı
Eskişehir'de düzenlenen AHİTEK 5.0 Gelecek Tasarımı Kampı: Fikirden Çözüme programı başarıyla tamamlandı. Etkinlik, mesleki ve teknik eğitimi üretim odaklı, yenilikçi ve değer temelli bir yaklaşımla ele aldı ve katılımcılara uygulamaya dönük öğrenme fırsatları sundu.
Katılımcı profili ve uygulamalı çalışma yöntemleri
Kampa ortaokul, fen lisesi ve meslek lisesi öğrencileri katıldı. Program kapsamında STEM yaklaşımı, tasarım odaklı düşünme ve proje geliştirme süreçleri ön plana çıkarıldı. Öğrenciler fikirlerini prototiplere ve uygulanabilir projelere dönüştürmek üzere işbirlikçi çalışma, problem çözme ve iteratif tasarım yöntemlerini deneyimledi.
Programın hedefleri ve katkıları
AHİTEK 5.0, Ahilik kültüründen ilham alarak geleceğin üretim ve girişimcilik vizyonuna katkı sağlamayı hedefledi. Bu yaklaşım, katılımcıların yalnızca teknik bilgi edinmesini değil, aynı zamanda değer odaklı üretim, girişimcilik bilinci ve takım çalışması yetkinliklerini geliştirmeyi amaçladı.
Sonuç ve değerlendirme
Katılımcıların fikirlerini uygulanabilir çözümlere dönüştürebilmeleri, programın saha odaklı ve uygulamalı içeriğinin etkisini gösteriyor. Eğitim ve üretim arasındaki kopukluğun azaltılmasına yönelik bu tür kampların, gençlerin problem çözme, prototipleme ve girişimcilik yeteneklerini pekiştirmede önemli rol oynadığı değerlendirilebilir.
AHİTEK 5.0, mesleki ve teknik eğitimin üretimle ilişkilendirilmesi ve yenilikçi düşüncenin teşvik edilmesi bağlamında atılan adımlardan biri olarak öne çıktı.
ESKİŞEHİR'DE 'AHİTEK 5.0 GELECEK TASARIMI KAMPI: FİKİRDEN ÇÖZÜME' İSİMLİ PROGRAM BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.