Eskişehir'de 75 yaşındaki kadın, oğlu gibi güvendiği kişi tarafından yaklaşık 16 milyon TL dolandırıldığını iddia etti
Olayın özet bilgisi
Almanya'nın Münih kentinden Eskişehir'e geri dönen 75 yaşındaki Hacer Kaptan, kendisine oğlu gibi davranan İ.G. isimli kişinin yaklaşık 16 milyon TL tutarında zarar verdiğini iddia etti. Kaptan, Tunalı Mahallesi'ndeki dairesinde kedileriyle yaşadığını, evine ipotek konulduğunu ve şu an için toplam 11 icra dosyası bulunduğunu belirtti.
Olayın gelişimi
Kaptan'ın anlatımına göre, yıllarca Münih'te yaşayan ve sonrasında Eskişehir'e yerleşen üç çocuk annesi kadın, bir lokantada tanıştığı İ.G.'ye zamanla güvenip maddi destek sağladı. İddialara göre banka hesapları paylaşıldı, dükkân açıldı ve araç alım-satımı yapıldı. Kaptan, yapılan işlemler sonucu parasal aktarımların kendi hesabı üzerinden farklı hesaplara gönderildiğini ve bunun sonucunda büyük zarara uğradığını öne sürdü.
Mağdurun iddiaları ve kişisel etkiler
Kaptan, kendisine ait paranın tefeci ve başka hesaplar aracılığıyla aktarıldığını, İ.G.'nin bir süre sonra farklı bir kişiyle evlilik yapıp o kişinin mal varlığından da faydalandığını iddia etti. Kaptan olay nedeniyle hem maddi hem de manevi olarak yıprandığını, psikolojisinin bozulduğunu ve düzenli olarak psikologa gittiğini söyledi. Ayrıca yaşananların ardından öz evlatlarıyla ilişkilerinin bozulduğunu belirtti.
Yasal süreç ve mevcut durum
Kaptan, söz konusu kişinin 17 Ağustos 2025 tarihinde kaçtığını, ancak daha sonra polis ekiplerince başka bir ilde yakalandığını ve şu anda farklı bir suçtan cezaevinde olduğunu ifade etti. Mağdur, evine konulan ipotekler ve gelen icra bildirimleri sebebiyle yetkililerden adli süreçte yardım beklediğini belirtti.
Not: Haberde geçen özel isimler, tarihler ve sayısal veriler haber kaynağında yer aldığı şekilde korunmuştur.
HACER KAPTAN, ESKİŞEHİR'DE OĞLU GİBİ GÜVENDİĞİ KİŞİ TARAFINDAN YAKLAŞIK 16 MİLYON TL DOLANDIRILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ