Eskişehir'de 25 Kişilik Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Eskişehir'de Yaşayan Bilecikliler Derneği ile Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 25 kursiyere mantar yetiştiriciliği eğitimi verilmeye başlandı.

Yayın Tarihi: 15.11.2025 12:15
Güncelleme Tarihi: 15.11.2025 12:15

Eskişehir'de 25 Kişilik Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Eskişehir'de 25 Kişilik Mantar Yetiştiriciliği Kursu Başladı

Eskişehir'de mantar yetiştiriciliği kursu, yerel bir dernek ile halk eğitimi merkezinin işbirliğiyle hayata geçirildi. Kursun amacı, katılımcıları mantar yetiştiriciliği konusunda bilgilendirmek ve bu alanda beceri kazanmalarını desteklemektir.

Kursun kuruluşu ve düzenlenmesi

Kurs, Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği ve Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle dernek binasında akşam saatlerinde düzenleniyor.

Katılımcılar ve sertifika

Programa 25 kursiyer katıldı. Dönem sonunda kursiyerlere sertifika verileceği belirtildi.

Hedef ve beklenen etkiler

Dernek yetkilileri, kursun temel hedefini kursiyerleri mantar yetiştiriciliği konusunda bilgilendirmek olarak tanımlıyor. Bu tür mesleki eğitimlerin, katılımcıların uygulama bilgisi ve girişimcilik becerilerini güçlendirme, yerel ekonomik faaliyeti çeşitlendirme ve hane gelirine olumlu katkı sağlama potansiyeli taşıdığı değerlendiriliyor.

Dernek başkanının açıklaması

Dernek Başkanı Davut Mülayim konuyla ilgili olarak, 'Amacımız, kursiyerlerimizi mantar yetiştiriciliği konusunda bilgilendirmektir. Topluma yararlı kurslarımız bundan sonrada devam edecektir' dedi.

ESKİŞEHİR'DE BAŞLAYAN MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNDA 25 KURSİYERE EĞİTİM...

ESKİŞEHİR'DE BAŞLAYAN MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNDA 25 KURSİYERE EĞİTİM VERİLECEK.

ESKİŞEHİR'DE BAŞLAYAN MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNDA 25 KURSİYERE EĞİTİM...

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.