Eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ek ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesine götürüldü
İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, etkin pişmanlık kapsamında daha önce verdiği ifadenin tamamlayıcısı niteliğinde yeni bir ek ifade verme talebi üzerine Çağlayan Adliyesine götürüldü.
Soruşturmanın geçmişi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uşak Belediyesi ile ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine 27 Mart'ta soruşturma başlatmıştı. İlk dalga operasyonda Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alınarak tutuklanmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. Yalım daha sonra etkin pişmanlık kapsamında ifade vermişti.
Yeni gelişme ve önemi
Yalım'ın yeni ek ifade talebi, soruşturma sürecinde daha önceki beyanların genişletilmesi veya eksik kalan noktaların tamamlanması amacıyla değerlendiriliyor. Bu başvuru, soruşturmanın ilerleyişi açısından önemli bir adım olarak kayda geçti.
Önemli noktalar: Ek ifade talebinin alınması ve Yalım'ın Çağlayan'a götürülmesi, soruşturmanın devam ettiğini ve sürecin ayrıntılarının hukuki çerçevede netleşmeye devam ettiğini gösteriyor.
Özkan Yalım yeni bir ek ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesine götürüldü