Bist 100
10.741,24 0%
DOLAR
32,2 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.508,53 0,82%

Eski İsrail Savunma Bakanı Liberman Netanyahu'yu istifaya davet etti!

İsrail’deki muhalefet parti olan İsrail Evimiz Partisi lideri ve ülkenin eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Binyamin Netanyahu’ya istifa çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 15:50
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 18:26

Eski İsrail Savunma Bakanı Liberman Netanyahu'yu istifaya davet etti!

Refah’a saldırı başlatan İsrail son günlerde tüm dünyanın gündeminde kendine yer bulurken, İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, sert eleştirilerde bulundu. Binyamin Netanyahu’ya istifa ertmesi gerektiğini söyleyen Liberman, İsrail merkezli Maariv gazetesine açıklama yaptı. 

Netanyahu’yla ilgili eleştirilerde bulunan Liberman, Başbakan olarak “görevini sürdürmekten nasıl utanmıyorsun?” ifadelerini kullandı. ABD-İsrail ilişkileri hakkında çeşitli yorumlar yapan Liberman, ABD’nin cömertliği sayesinde yaşadıklarını kaydetti. Ayrıca Netanyahu’nun siyasi hırsı nedeniyle ABD ile olan ilişkilerin zedelediğini belirtti. Netanyahu’nun Suudi Arabistan’la olan barışı nükleer programı ABD Kongresi’nde ilerletmek için istediği iddiasını da ortaya attı. 

Erken seçim için var gücüyle çalışacağını söyleyen Liberman, bunun bir çocuk oyunu olmadığının anlaşılması gerektiğini savundu. Ayrıca her türlü düşünceyi geride bırakarak erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydetti.  

Mevcut durumun en çok girişimcileri ve gençleri etkilediğini söyleyen Liberman, gençlerin dizüstü bilgisayarlarını alıp İsrail’den ayrılmalarından korktuklarını dile getirdi.