Eski İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'tan Savaş Suçlarına Karşı Sert Eleştiriler

Hamza Yusuf, İngiltere'nin İsrail'e silah satışlarını durdurmadığını ve savaş suçlarını kınadı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 13:31
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 13:31

Eski İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'tan Savaş Suçlarına Karşı Sert Eleştiriler

Eski İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Açıklamaları

Hamza Yusuf, İngiltere hükümetinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarındaki rolüne dikkat çekerek, kritik açıklamalarda bulundu. Yusuf, "İngiltere savaş suçu işleyen bir ülkeye silah satmayı sürdürmektedir," diye ifade etti.

Birlikte Durma Çağrısı

Yusuf, Müslüman, ateist, Yahudi veya Hristiyan olup olmaksızın, masum insanların öldürülmesine karşı durulması gerektiğini belirtti. "Eğer bir masum öldürülüyorsa buna karşı durmamız gerekir," diyen Yusuf, birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

Filistin'le Dayanışma Yürüyüşleri

İngiltere’de, Filistin Dayanışma Kampanyası, Britanya Filistin Forumu, El-Aksa'nın Dostları ve diğer derneklerin katılımıyla düzenlenen yürüyüşlere 1 milyondan fazla kişi katıldı. Bu eylemler, Yusuf’un görüşlerine destek verdiklerini gösteriyor.

İsmail Patel’den Önemli Uyarılar

İsmail Patel, bu birlikteliğin Britanya toplumu için umut kaynağı olduğunu belirterek, "Eylemlerimizin etkili olacağını umuyoruz," dedi. Patel, İsrail’in durdurulmadığı takdirde bölgeye daha fazla saldırganlık göstereceği konusunda uyardı.

Sonuç Olarak

Müslümanların, Hristiyanların ve diğer inanç gruplarının bir araya gelerek, masum insanların korunması için seslerini yükseltmelerinin gerekliliği her zamankinden daha önemli bir hale gelmiştir. Hamza Yusuf ve İsmail Patel’in açıklamaları, sadece bir ülkede değil, tüm dünyada bu mücadeleye destek vermenin gerekliliğini ortaya koyuyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı