Eski AKUT başkanı Nasuh Mahruki için 4 yıl 6 aya kadar hapis talebi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyadaki 15 Temmuz paylaşımı sonrası tutuklanan Nasuh Mahruki hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Yayın Tarihi: 03.08.2026 17:36
Güncelleme Tarihi: 03.08.2026 17:45

Eski AKUT başkanı Nasuh Mahruki için 4 yıl 6 aya kadar hapis talebi

Eski AKUT başkanı Nasuh Mahruki hakkında iddianame hazırlandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle soruşturulan ve 17 Temmuz'da tutuklanan Nasuh Mahruki hakkında hazırlanan iddianamede, şüpheliye halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame içeriği:

İddianamede, Mahruki'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın içeriğine yer verildi. Paylaşımda yer alan ifadeler iddianamede şu şekilde aktarıldı: 15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş, kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD’dir, Fil’i feda etmiş, Vezir’i almıştır, Erdoğan’ı Şah yapmış Türk milletini Mat etmiştir.

İddianamede ayrıca şüphelinin paylaşımında suç işleme kastının olmadığını beyan ettiği vurgulandı.

Soruşturmanın değerlendirmesi ve hukuki gerekçe:

Savcılık değerlendirmesinde, Mahruki'nin paylaşımının düşünce ve kanaat özgürlüğü sınırlarını aştığı, toplumda infial oluşturacak nitelikte bulunduğu ve eylemin açık ve yakın tehlike yarattığı belirtildi. İddianamede, şüphelinin halkın bir kesimini diğer bir kesimine karşı tahrik edecek nitelikte paylaşım yaptığı kaydedildi.

Yargılama süreci ve beklenti:

Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahruki'nin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. Davanın seyrine ilişkin hukuki değerlendirmeler mahkeme sürecinde netlik kazanacak.

Nasuh Mahruki hakkında 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebi

Nasuh Mahruki hakkında 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebi

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.