Bist 100
10.733,95 0%
DOLAR
32,21 0,03%
EURO
35,03 0,05%
ALTIN
2.495,62 0,3%

Eski ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, İsrail'in Gazze saldırıları hakkında tartışmalı açıklamalarda bulundu

Eski ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, İsrail'in Gazze'deki sivil ölümleri hakkında yaptığı açıklamada, ABD'nin de sivillerin ölümüne neden olduğunu belirterek tartışmalara neden oldu. Detaylar için haberimizi okuyun.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 22:31
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 22:31

Eski ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, İsrail'in Gazze saldırıları hakkında tartışmalı açıklamalarda bulundu

ABD'nin eski Genelkurmay Başkanı Mark Milley, İsrail'in Gazze'deki sivil ölümleriyle ilgili tartışmalı bir açıklama yaptı. Washington D.C.’deki Yapay Zeka Fuarı'nda düzenlenen bir panelde konuşan Milley, Gazze'deki yıkımın savaşın kaçınılmaz bir sonucu olduğunu savunarak, ABD'nin de benzer durumlarda masum insanların ölümüne neden olduğunu ifade etti.

Milley, "Gazze'de ölen masum insanlar için kendimi çok kötü hissediyorum ama hepimiz, İsrail'in yaptıkları konusunda kendimizi haklı çıkarmadan önce şunu da unutmamalıyız ki ABD olarak biz de Musul'da, Rakka'da çok sayıda masum insanı öldürdük" şeklinde konuştu.

ABD'nin tarihindeki çeşitli askeri operasyonlara atıfta bulunan Milley, savaşın korkunç bir gerçek olduğunu vurgulayarak, politik amaçları en az maliyetle ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmenin önemine değindi.

Ancak Milley'in bu açıklamaları, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını rasyonelleştirmeye çalışırken ABD ordusunun suçlarını örnek göstermesiyle tepki topladı. Özellikle Gazze'deki insani felaketin boyutları göz önüne alındığında, Milley'in sözleri büyük tartışmalara yol açtı.

İsrail'in ABD'deki destekçilerinin, Gazze saldırılarını savunmak için ne kadar ileri gidebileceklerinin çarpıcı bir örneği olarak da değerlendirilen bu açıklamalar, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.