Eşini boğup kahve kupasıyla yüzünü parçaladığı iddia edilen koca için ağırlaştırılmış müebbet istemi
İddianame kabul edildi, yargılama eylülde başlayacak
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Hazırlanan iddianame Samsun 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanığın önümüzdeki eylül ayında hakim karşısına çıkacağı bildirildi.
Olayın ve şüphelinin geçmişine ilişkin bilgiler
Olayda adı geçenler; Yücel Günegül (49) ile 25 yıllık eşi, 4 çocuk annesi Fatma Günegül (41). Çiftin uzun süredir kıskançlık ve aldatılma iddiaları nedeniyle sorunlar yaşadığı, daha önce de şiddet olaylarının olduğu kaydedildi. Savcılık kayıtlarında, 9 Nisan 2025 tarihinde Yücel Günegül'ün eşini bıçakla omzundan yaraladığı, boğazını sıktığı ve darp ettiği gerekçesiyle tutuklandığı, sonraki yargılama sürecinde ise tahliye edildiği yer alıyor.
Olay günü ve jandarmanın müdahalesi
Savcılık iddialarına göre, 25 Eylül 2025 gecesi Yücel Günegül, eşiyle birlikte Canik ilçesi Hacınaipli Mahallesi'ndeki köy evine gitti. İddialara göre tartışmanın alevlenmesi üzerine Yücel Günegül, eşinin başını duvara vurdurduktan sonra bir eliyle boğazını sıkarak, diğer eliyle seramik kahve kupasıyla yüzüne defalarca vurdu. Olay balkon bölümünde gerçekleşti ve Fatma Günegül hayatını kaybetti.
Olayın ardından şüphelinin eşinin üzerine yorgan örttüğü ve aracıyla Asarcık istikametine doğru yola çıktığı belirtildi. Gece saatlerinde Asarcık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şüpheliyi alkollü araç kullanmak gerekçesiyle durdurdu. Görevlilere direnmesi üzerine hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme', 'görevli memura mukavemet' ve 'alkollü araç kullanmak' suçlarından işlem yapıldı.
Şüpheli, adli rapor işlemleri için götürüldüğü Asarcık Devlet Hastanesinde ayakkabısında ve çoraplarında kan izi olduğu tespit edilince sorgulandı. İlk olarak ayağına çivi battığını belirten şüpheli, sorgu sırasında eşinin başını duvara vurduğunu ve boğduğunu itiraf etti.
Soruşturma ve iddianame
Olayın bildirilmesi üzerine Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede Fatma Günegül'ü ölü olarak buldu. Şüpheli hakkında çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklama kararı verildi. Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilerek dosya duruşma safhasına geçirildi; sanığın yargılanmasına önümüzdeki eylül ayında başlanacağı bildirildi.
25 YILLIK KARISINI ÖLDÜREN YÜCEL GÜNEGÜL (49)