Esenyurt'ta 'namus meselesi' tartışması sonrası ev basma ve ateş açma
olayın seyri
Olay, dün akşam saatlerinde Esenyurt Orhangazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir erkek ile bir kadın arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.
Tartışmanın ardından kadının ağabeyi olduğu belirtilen şahıs, telefonda tartıştığı kişiyi aradı; tarafların telefonda birbirlerine küfür ettiği öğrenildi. Bir süre sonra öfkeli ağabey, tartıştığı kişinin evine giderek kapıya dayandı.
Olay anında çevredekilere sokağı inletircesine 'namus belası bu' dediği ve ardından 'abla kaçıl patlatacağım' diyerek defalarca ateş ettiği bildirildi. Saldırganın bir süre sonra koşarak olay yerinden kaçtığı belirtildi.
görgü ve güvenlik müdahalesi
Komşuların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk tespitlere göre ölen ya da yaralanan olmadı. Olay anına ilişkin görüntülerin saniye saniye kaydedildiği ve polis tarafından incelendiği aktarıldı.
Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak ve olayın nedenini netleştirmek için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Görüntüler ve görgü ifadeleri, olayın aydınlatılmasında öncelikli kaynak olarak değerlendiriliyor.
ESENYURT’TA ELİ SİLAHLI BİR ADAM, "NAMUS MESELESİ" DİYEREK EV BASTI. KIZ KARDEŞİYLE SORUN YAŞADIĞI ADAMIN EVİNİ BASAN ŞAHIS, "ABLA KAÇIL PATLATACAĞIM" DİYEREK DEFALARCA ATEŞ ETTİ.