Esenyurt'ta iki yıllık anlaşmazlık taşlı saldırıya dönüştü

İki yıl süren husumet Esenyurt'ta tırmandı; Ersin Sağ'ın ev ve aracı kalabalık tarafından taşlandı, polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 16.09.2026 13:08
Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 13:08

Esenyurt'ta iki yıllık anlaşmazlık taşlı saldırıya dönüştü

Olayın gelişimi:

Olay, Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre iki yıl önce komşusu ile sorun yaşayan Ersin Sağ, sokakta eski komşusunu görünce konuşmak istedi. İkili arasında çıkan tartışmanın ardından karşı taraf akrabalarını toplayarak Sağ'ın evinin önüne geldi.

Kalabalık önce apartmana girmeye çalıştı; başarı sağlanamayınca grup, Sağ'a ait park halindeki araca ve evin cephesine taş attı. Görüntülere yansıyan anlarda grubun aracına tekme ve taşlarla hasar verdiği, daire kapısına zorlamada bulunduğu görüldü. Olayın tamamı çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Mağdurun anlatımı:

Yaşananları anlatan Ersin Sağ, daha önce söz konusu kişiler hakkında şikayette bulunduğunu ve uzaklaştırma kararı aldırdığını söyledi. Sağ, olay anını şöyle aktardı: 'Ben daha önce bu kişilerle ilgili şikayet ettim uzaklaştırma kararı aldım. Tam işten geldim arabamı park ettim. Arabadan iniyordum o döndü geldi arabasını benim üzerime doğru sürdü. Tartıştık sonra kaçtı gitti. 'Bekle geliyorum' dedi. Ben daireme çıktım. Bir baktım 20 kişi geldiler. Arabama saldırıyorlar, daireye taş saldırıyorlar. Evin kapısını zorladı. Maddi manevi zararım oldu. Çocuğum ve eşim sokakta yürümeye korkuyorlar. Geldiler vahşice saldırdılar. Böyle insanların dışarı dolaşmaması lazım. Maddi zararım karşılansın istiyorum'

Güvenlik ve soruşturma:

Olay yerine ihbar üzerine gelen polis ekipleri, kalabalık gruptan bazı kişileri gözaltına aldı. Kolluk kuvvetleri, olayın büyümesini önlemek için müdahale ederek güvenliği sağladı ve görüntüler üzerinden soruşturma başlattı. Mahalle sakinleri ve mağdur ailenin yaşadığı korku ile maddi hasarın tespitine yönelik çalışmalar sürüyor.

Görüntülerdeki şiddet ve toplu saldırı iddiaları, olayın yerel düzeyde yankı bulmasına neden oldu. Mağdur aile, yaşananların ardından hem fiziksel hasarın tazmini hem de benzer olayların tekrarlanmaması için adli ve idari takibin devam etmesini talep ediyor.

Öne çıkan bilgiler: Olay yeri: Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi; mağdur: Ersin Sağ; saldırgan grup: yaklaşık 20 kişi; polis müdahalesi sonucu bazı şüpheliler gözaltına alındı; olay anı kameraya yansıdı.

ESKİ KOMŞU AKRABALARINI TOPLAYIP EVİ BASTI

ESKİ KOMŞU AKRABALARINI TOPLAYIP EVİ BASTI

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.