Esenyurt'ta lastikçi dükkanındaki yangın bitişik iş yerlerine sıçradı
İstanbul Esenyurt'ta, Yeşilkent Mahallesi Nazım Hikmet Bulvarı üzerinde bulunan bir oto lastikçi dükkanında gece saat 02.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının, henüz bilinmeyen nedenle başladığı bildirildi.
yangının yayılımı ve ihbar:
Bitişik nizamda bulunan iş yerlerinden başlayan alevler kısa sürede büyüyerek bitişikteki 4 dükkâna ve yan tarafta yer alan bir yemek şirketine sıçradı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
itfaiye müdahalesi ve soğutma çalışmaları:
İhbar üzerine Esenyurt ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucunda yangın, yaklaşık 2 saatlik müdahale ile kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının söndürülmesinin ardından iş yerleri ve yemek şirketinde soğutma çalışmaları sürüyor. Olay yerinde çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı ve çalışmaların tamamlanmasının ardından durumla ilgili yeni bilgilendirme yapılacağı belirtildi.
İSTANBUL ESENYURT'TA OTO LASTİKÇİ DÜKKANINDA ÇIKAN YANGIN, BİTİŞİKTE BULUNAN 4 İŞ YERİ İLE BİR YEMEK ŞİRKETİNE SIÇRADI. İTFAİYE EKİPLERİNİN YAKLAŞIK 2 SAATLİK MÜDAHALESİYLE YANGIN KONTROL ALTINA ALINARAK SÖNDÜRÜLDÜ.