Esenyurt'ta cumhuriyetin 103. yılı tören ve sanatla kutlandı

Esenyurt'ta 29 Ekim törenleri Atatürk heykeline çelenk, öğrenci gösterileri ve Ressam Zafer Örs yönetiminde 103 çizgiden oluşan sergiyle kutlandı.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 15:03
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 15:03

Esenyurt'ta cumhuriyetin 103. yılı tören ve sanatla kutlandı

törenler ve protokol katılımı:

Esenyurt'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlamalar, dün Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Bahadır Yabacı ve Esenyurt Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan katılarak Atatürk heykeline çelenk bıraktı.

Bugünkü programlar kapsamında ise kaymakamlıkta düzenlenen resmi törenlerde protokol temsilcileri tebrikleri kabul etti. Törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının yanı sıra ilçede Cumhuriyet temalı etkinliklerin vurgusu yapıldı.

öğrenci gösterileri ve okul programı:

Protokol, törenlerin ardından Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen kutlama programına katıldı. Öğrencilerin hazırladığı koreografi, şiir ve drama gösterileri izleyiciler tarafından beğeni topladı; program, gençlerin Cumhuriyet değerlerine bağlılığını sergiledi.

sanat atölyesi ve 103 çizgi projesi:

Esenyurt Sanat Merkezi'nde ise Cumhuriyetin 103. yılına özel etkinlikler düzenlendi. Ressam Zafer Örs liderliğinde gerçekleştirilen "Birlikte Yükselen Cumhuriyet" resim sergisinde katılımcıların oluşturduğu 103 çizgi, sanatçının performansıyla tek bir esere dönüştürüldü. Bu çalışma, Cumhuriyetin yıllar içinde yükselen bir bütünlük olarak anlatılmasını amaçladı.

Kutlamalar, akşam düzenlenecek Cumhuriyet Konseri ile sürecek; etkinliklerde hem resmi törenlerin ciddiyeti hem de sanat ve gençlerin dinamizmi ön plana çıkarıldı.

ESENYURT'TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 103'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖRENLER, ÖĞRENCİ...

ESENYURT'TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 103'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA TÖRENLER, ÖĞRENCİ GÖSTERİLERİ VE SANAT ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.