Esenyurt’ta bahar temizliği seferberliği
İstanbul’un Esenyurt ilçesinde çevre temizliği ve halk sağlığını artırmaya yönelik kapsamlı bir bahar temizliği çalışması başlatıldı. Esenyurt Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayarak ilçedeki 43 mahallede eş zamanlı temizlik faaliyetleri yürüttü.
Çalışmalar, Belediye Başkan Vekili Can Aksoy öncülüğünde, günün ilk ışıklarıyla Turgut Özal Stadyumu önünden başladı. Buradan hareket eden ekipler ilçenin farklı noktalarına dağılarak geniş çaplı temizlik ve çevre düzenleme faaliyetleri gerçekleştirdi.
Yürütülen faaliyetler
Kampanya kapsamında rutin temizlik uygulamalarının yanı sıra, mülkiyeti tamamen belediyeye ait mobil araçlar kullanılarak daha kapsamlı işler yapıldı. Ekiplerin öncelikli işleri arasında cadde ve sokakların süpürülmesi ve yıkanması, çöp konteynerlerinin temizliği, evsel atıkların toplanması ve kaba atıkların kaldırılması yer aldı.
Amaç ve sürdürülebilirlik
Yetkililer, temizlik çalışmalarının belirlenen program çerçevesinde tüm mahallelerde sürdürülmeye devam edeceğini bildirdi. Yapılan açıklamada, çevre temizliğinin sürekliliğinin sağlanmasında vatandaşların desteğinin önemine özellikle vurgu yapıldı. Bu kapsamlı çalışma, hem ilçenin fiziksel görünümünü iyileştirmeyi hem de halk sağlığına yönelik riski azaltmayı hedefliyor.
İSTANBUL'UN ESENYURT İLÇESİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE HALK SAĞLIĞINI ARTIRMAYA YÖNELİK KAPSAMLI BİR BAHAR TEMİZLİĞİ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI.